Ništa od publike na utakmici između Zvezde i Milana

Na sednici Kriznog štaba održanoj jutros od 9.00 časova dogovoreno je da sve do sada donete mere ostaju na snazi do daljeg.

Medijima se nakon sednice obratila ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, obrazloživši odluku Kriznog štaba.

Foto: Tanjug

Ona je rekla da epidemiološka situacija jeste stabilnija, ali da još uvek nije vreme za popuštanje mera, jer su upravo donete mere ono što situaciju održava pod kontrolom.

Dodala je da ne zna do kada će aktuelne mere biti na snazi i da to zavisi od kretanja epidemioloških brojeva u budućnosti.

- Nadamo se svi i želimo da brojevi budu manji i čekamo dan kada će taj broj biti nula, ali najzad više nemamo samo pasivnu borbu protiv virusa, sad imamo vakcinu i ta borba je aktivna - rekla je Kisić novinarima.

Ministarka je govorila i o neželjenim reakcijama na vakcinu, rekavši da su do sada zabeležena samo 3 slučaja takvih posledica, koji su na vreme hospitalizovani i izlečeni. Dodala je da ti pacijenti ni u jednom trenutku nisu bili životno ugroženi.

- Govorim o neželjenim reakcijama koje su, naglašavam, po definiciji teže i zahtevaju hospitaliziaciju. Radilo se o po jednom hematomu, limfadenitisu i blažem obliku alergijske reakcije - rekla je dr Kisić Tepavčević i dodala da su oni vrlo brzo pušteni kući.

Ponovila je i da je potreban broj vakcinisanih kako bismo okončali epidemiju u Srbiji otprilike između 1.500.000 i 2.000.000, pod uslovom da građani do tada ostanu odgovorni što se tiče širenja zaraze.

Kada je reč o najavama da će biti dopušteno prisustvo publike na utakmici između Crvene zvezde i Milana koja se igra 18. februara na stadionu Rajko Mitić, ministarka je rekla da se odluka o produžetku važenja svih mera odnosi i na tu utakmicu i da Krizni štab u ovom trenutku ne može da dozvoli tako nešto.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#darija

#korona

#krizni stab