Naslednik Tomas Tuhel?

Dugo se piše o potencijalnom prekidu saradnje, a od danas je i definitivno: Frenk Lampard više nije trener Čelsija!

Ova informacija odjeknula je na svim zvaničnim nalozima Čelsija na društvenim mrežama nakon što su britanski mediji jutros preneli da je igračima otkazan današnji trening i da se do kraja dana očekuje odluka o raskidu saradnje sa legendom kluba i dosadašnjim šefom stručnog štaba Frenkom Lampardom.

View this post on Instagram

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

IZVOR: IG / @chelseafc

Nakon solidnog početka sezone i niza od 14 utakmica bez poraza u svim takmičenjima izgledalo je da će se Čelsi ove godine boriti čak i za titulu u Premijer ligi. Međutim, čak 5 poraza uz samo 3 trijumfa u poslednjih 10 kola u ligi, kao i rano ispadanje iz Liga kupa od Totenhema naveli su rukovodstvo "plavaca" da stave prst na čelo.

Naime, Roman Abramovič nije uložio 250.000.000 evra u pojačanja prethodnog leta da bi Čelsi bio 9. na tabeli Premijer lige, daleko od borbe za evropska takmičenja. Ni lagani prolazak grupe u Ligi šampiona nije bio dovoljan Frenku Lampardu da uveri rukovodstvo kluba da treba da ostane na čelu stručnog štaba makar do kraja ove sezone. Jer još gore od rezultata izgledala je igra Čelsija u poslednje vreme i nije bilo nagoveštaja o mogućnosti njenog skorog popravljanja.

Podsećamo da je Frenk Lampard bivši igrač, kapiten i jedna od najvećih legendi kluba sa Stamford bridža. Nakon bogate karijere bacio se u trenerske vode, a vrlo brzo je stigao poziv da preuzme Čelsi, u periodu kada je tom klubu bilo izuzetno teško zbog zabrane transfera. On je taj poziv prihvatio i od leta 2019. godine je trener kluba u kome se proslavio kao igrač. Navijači su bili oduševljeni i pružali mu maksimalnu podršku, pa su ga čak u najvećoj meri i poštedeli oštrih kritika za ove, u najmanju ruku, osrednje rezultate.

- Ovo je bila veoma teška odluka za klub, ne samo zato što imam odličan lični odnos sa Frankom i izuzetno ga poštujem. On je čovek velikog integriteta i ima najvišu radnu etiku. Međutim, u trenutnim okolnostima smatramo da je najbolje promeniti menadžera - rekao je danas Roman Abramovič, vlasnik Čelsija, obrazlažući odluku o promeni trenera.

Ipak, svima je bilo jasno da je u savremenom fudbalu sve podređeno uspehu i efikasnosti, tako da loše rezultate nakon toliko ulaganja rukovodstvo kluba više nije moglo da toleriše.

- U ime svih u klubu, odbora i lično, želeo bih da zahvalim Frenku na njegovom radu na mestu glavnog trenera i želim mu svaki uspeh u budućnosti. On je važna ikona ovog velikog kluba i njegov status ovde ostaje neumanjen. Uvek će imati toplu dobrodošlicu na Stamford bridžu - dodao je Abramovič.

Ko menja Lamparda?

Foto: Reuters

Pretpostavlja se da će na kormilu londonskih "plavaca" Lamparda naslediti Tomas Tuhel, koji je nakon 2 titule i finala Lige šampiona u decembru dobio otkaz u PSŽ. Kada bi saradnja trebalo da bude ozvaničena, još uvek se ne zna, ali uprava kluba će morati da reaguje brzo, s obzirom da je mesto šefa stručnog štaba upražnjeno, a kod Engleza pauze u fudbalu nema.

Autor: redportal.rs

#Premijer Liga

#Tuhel

#lampard

#smenjen trener

#čelsi

#čelzi