Imaće sopstveni magacin, napajanje i savladaće brojne prepreke

Nakon današnjeg sastanka sa potencijalnim partnerima o nabavci dronova koje proizvodi PR-DC, a na marginama Svetskog policijskog samita u Dubaiju, vlasnik Pink Media Group Željko Mitrović izložio je još jednu ideju koju će PR-DC realizovati za manje od 60 dana.

On je najavio da će PR-DC lansirati specijalizovani plovni objekat koji će predstavljati hidraulično-sklopivi heliodrom za skladištenje, poletanje i sletanje svih vrsta dronova.

Skoro svi sastanci koji smo imali su se odnosili na refleksije IDEX-a, zaprato za ono što je na IDEX-u bilo najdominantnije i najupečatljivije - a to je naš IKA bombarder. Svi koji su dolazili, čak i iz ove policijske oblasti, su praktično pitali za IKA bombarder, što će reći da, iako nije izložen na ovde, se toliko raširio u svim bezbednosnim industrijama. Malopre smo završili sastanak koji se odigrao na neboderu, na 48 spratu i dok smo vodili pregovore oko neke značajnije količine bombardera, pogledao sam kroz prozor i video more. I palo mi je na pamet da napravimo jedan proizvod za njih i za sve zemlje koje imaju more. To će biti nešto nalik podmornici - platforma koja će nositi dronove. Kada sam to izustio, čoveku je ispao digitron!

Miloš Petrašinović je potvrdio da će novi proizvod upotpuniti IKA bombarder, jer će omogućiti da letilica duže vreme vreba svoju konačnu misiju i da će biti revolucionarno u pogledu taktike:

Proizvod koji je Željko smislio, pokazaće vreme, upotpunjuje IKU bombarder na jedan fenomenalan način. Mi zaista verujemo da nadogradnjom naših proizvoda dobijamo najbolje moguće rezultate. To je jedan brod koji će omogućiti da naša letelica duže vreme vreba svoju konačnu misiju i mislim da baš ovde, gde je more, da će biti revolucionarno u pogledu taktike i primene naših letelica.

Željko Mitrović je objasnio zašto će ovaj proizvod biti značajan:

Sad ćemo napraviti nosač dronova, jer je jako koristan i savladaće značajnije razdaljine. Imaće sopstveni magacin, sopstveno napajanje - agregat koji napaja baterije... Vrlo slično kao što to gledamo na nosačima aviona.
View this post on Instagram

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic)

IZVOR: IG / @zeljkomitrovic

Autor: redportal.rs