PR-DC štand posetio i srpski ministar unutrašnjih poslova

Samo nedelju dana od uspešnog predstavljanja na najvećem svetskom sajmu vojne industrije (IDEX) u Abu Dabiju, vlasnik Pink Media Group Željko Mitrović i PR-DC stigli su u Dubai na Svetski policijski samit, u okviru kojeg se organizuje i najveći sajam policijske opreme na svetu.

Glavna stvar koju PR-DC ovde predstavlja jeste IKA police, dron specijalizovan za policijske namene koji sadrži najsavremenije kamere, megafon, kutiju za prenos tereta i mrežu za hvatanje drugih dronova.

Željko Mitrović je potvrdio da na sajmu vlada veliko interesovanje za proizvode PR-DC-a:

Ovo naravno nije sajam kao IDEX, nije tih dimenzija. Ovde su još refleksije IDEX-a vrlo prisutne kada je PR-DC u pitanju. Mi svaki dan imamo neki sastanak koji se odnosi na IKA bombarden, neki od njih i na naše ostale proizvode, ali IKA bombarder je suštinski najprepoznatljiviji i najtraženiji proizvod.

On je naveo i da postoji posebna zainteresovanost za IKA catcher, namenjen prepoznavanju i hvatanju dronova.

Sve ovo je u senci posle IDEX-a i onog ogromnog uspeha, pre svega kada je naš IKA bombarder u pitanju.

Miloš Petrašinović je potvrdio da je zvezda samita IKA catcher:

Za nas i najbitniji projekat za policijsku upotrebu, jer mi osećamo tu neku odgovornost. Mi smo ti koji pravimo dronove, verovatno smo onda i mi ti koji treba da se borimo protiv njih. Mogu reći da su policije sveta zaista zainteresovane za njih.

PR-DC štand je prvog dana sajma posetio i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić, koji je ovom prilikom izjavio:

Vidite i sami da ovo nije ni malo mali sajam, da su zastupljene sve najveće svetske kompanije kada je sektor bezbednosti u pitanju. I naravno da je za ponos za svakog od nas kad vidi srpsku kompaniju na jednom ovakvom velikom skupu kao što je ovaj sajam. Drago mi je da vi sa vašom kompanijom uspevate da zaokupite pažnju svetskih policija i nadam se da će to za samu Srbiju doneti ekonomske benefite.

Sajam u Dubaiju završava se u četvrtak. Na njemu je prisutno 250 izlagača iz 112 država, a očekuje se da ga poseti oko 15.000 ljudi.

View this post on Instagram

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic)

IZVOR: IG / @zeljkomitrovic

Autor: redportal.rs

#Dubai

#Miloš Petrašinović

#PR-DC

#Svetski policijski samit

#Željko Mitrović