Veliko interesovanje za dronove kompanije PR-DC na Sajmu u Abu Dabiju

Na štandu PR-DC na sajmu UMEX 2022 (inače skraćenica od Unmanned Systems Exhibition, odnosno Sajam sistema bez ljudske posade, prim. ur.) u Abu Dabiju ovih dana ima dosta posetilaca, a zadnji u nizu koji se interesovao za famozni model drona IKA-20 bio je, ni manje ni više, njegovo visočanstvo šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjan, koji je inače princ i de facto vladar Abu Dabija.

Osim toga, šeik je i zamenik vrhovnog komandanta oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata, a na štandu naše najuspešnije kompanije koja se bavi proizvodnjom bespilotnih letelica su ga dočekali Željko Mitrović i suvlasnik i jedan od glavnih konstruktora u kompaniji Miloš Petrašinović (što možete videti i na snimku dole 👇).

Foto: linkedin.com/Miloš Petrašinović

- Кada smo pre godinu dana počeli da radimo na našem dronu IКA-20, niko nije mogao da zamisli da ćemo danas imati priliku da ga predstavimo Njegovom visočanstvu šeiku Mohamedu bin Zajedu al Nahjanu. On je bio impresioniran našim mladim timom inženjera iz Srbije i svime što smo postigli - napisao je Petrašinović na svom Linkedin profilu.

Sudeći po priloženom snimku, šeik je izgledao prilično zaintresovano za projekte mladog tima naših inžinjera, tako da je sasvim moguće da će ovaj model drona možda naći i u njegovoj zemlji. Ovome treba dodati i informaciju da se za domaće dronove juče interesovao i šeik Mansur bin Zajed al Nahjan, koji obavlja funkciju zamenika premijera i vodi Ministarstvo predsedničkih poslova u ovoj zemlji.

Foto: linkedin.com/Miloš Petrašinović

Da podsetimo, od prošlog sajma u Dubajiu, ekipa PR-DC je privukla veliku pažnju, tako da je dogovren izvoz raznih modela dronova u nekoliko zemalja sa Srednjeg i Dalekog istoka.

Šta drugo da kažemo nego - svaka čast i samo napred! 😊

Video: linkedin.rs/Miloš Petrašinović

Autor: redportal.rs

#Dron

#IKA-20

#Mohamed bin Zajed Al Nahjan

#PRDC

#Željko Mitrović