On će održati 8. marta veliki solistički koncert u Sarajevu

U velikom godiÅ”njem intervjuu za emisiju Premijera Vikend Specijal govorio je SaÅ”a Matić, povodom njegovog velikog solističkog koncerta u Sarajevu.

On će pred tamoÅ”njom publikom nastupiti 8. marta, a pored najave koncerta progovorio je i o uspomenama i ljudima koji ga vežu za ovaj grad.

- Kad dođem u Sarajevo javljam se Halidu BeÅ”liću i Hariju VaraÅ”anović. Sa njima sam baÅ” dobar. Ima dosta ljudi koje cenim i poÅ”tujem... Imam dosta prijatelja ovde, familije. Å to se tiče Halida, pre par godina bili smo u jednom kafiću kad naÅ”eg prijatelja, kad smo on i ja pevali u ranim jutarnjim satima. To je bio predobar provod. Bilo je to pre 15-tak godina. On je jedan vrlo svestran čovek, sa njime možeÅ” o svemu da pričaÅ”. Nekada davno kada se nismo poznavali, 2001. godine, on je izjavio da sam ja jedini pevač koji ga može naslediti. Sa pokojnim Kemalom Montenom sam se isto družio. Za Kemala me vežu jako lepe uspomene. On je bio jako drag čovek. Bez obzira na razliku u godinama, gledao sam na njega kao da smo vrÅ”njaci. Ja sam mu iz poÅ”tovanja pričao na ''Vi'', ali mi je on to zabranio. Takav vid Å”ale je imao. S njim je bilo lepo provoditi vreme - rekao je SaÅ”a i dodao:

- U Sarajevo sam dolazio i pre onog nesrećnog rata... Prvo me podseti na detinjstvo. Podseti me na moj druga Saida. Vežu me lepe uspomene za ovaj grad. Pesme me baÅ” vežu za Sarajevo, posebno Safeta Isovića i Hanke Paldum...

SaÅ”a je progovorio i o Å abanu Å auliću, kom je pre nekoliko dana bio godiÅ”nji pomen. SaÅ”a nije mogao da prisustvuje iz opravdanih razloga, te se javio Goci.

- Å aban Å aulić je bio jedan od mojih najboljih prijatelja. Nisam mogao da dođem na pomen, ali mi je Goca poručila: ''Å aban te je mnogo voleo, znam da bi doÅ”ao da možeÅ”... hvala ti Å”to nas nisi zaboravio''. I nikad ne bih! Ako sam njih kao prijatelje zaboravio, to bi bilo isto kao i da sam Å abana zaboravio - rekao je SaÅ”a.

Autor: redportal.rs