Evo ko se, mimo Selme Bajrami, našao na spisku 🤷‍♀️

Pevačica Selma Bajrami poslednja je u nizu ličnost sa javne scene kojoj je zabranjen ulazak u Srbiju, pridruživši se tako reperima Jali i Bubi, pevačici Jadranki Barjakatarović, starleti Soraji Vučelić i Zvezdi Granda Sadiku Hasanoviću. 👇

Selma je danas zadržana na beogradskom aerodromu Nikola Tesla kada je pokušala da uđe u zemlju, kako saznaje Tanjug, prenosi Telegraf.rs, iz bezbednosnih izvora. Prema informacijama, odmah po sletanju, Bajrami je zaustavljena na graničnom prelazu, a potom je smeštena nazad u avion koji ju je vratio u Sarajevo.

Foto: Printscreen YouTube / Selma Bajrami

Incident koji je prethodio zabrani ulaska Selme desio se 25. novembra 2023. godine, kada je u javnosti objavljen snimak na kojem pevačica pokazuje dvoglavog orla, pevajući albansku pesmu Valle Kosovare. Ovaj kontroverzni čin izazvao je lavinu negativnih komentara, uz šuškanja o mogućoj zabrani ulaska u Srbiju. 👇

Jala Bratu i Bubi Koreliju takođe je zabranjen ulazak u zemlju nakon incidenta na njihovom nastupu u Nišu. Član obezbeđenja, inače blizak reperima, izbacio je dečka iz publike sa bine, a zatim ga i fizički napao.

Foto: Instagram.com/@bubacorelli

Jadranki Barjakatarović, crnogorskoj pevačici, takođe je zabranjen ulazak u Srbiju. Razlog je izmena teksta numere tokom političke proslave u Crnoj Gori, gde je umesto stihova Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine, pevala Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije. 😕

Foto: Printscreen YouTube/Novo jutro

Starleti Soraji Vučelić zabrana ulaska u Srbiju datira još od 2018. godine, kada se njen naziv našao na spisku bezbednosno opasnih osoba za zemlju.

Foto: Instagram.com/SORAJAVUCELIC

Sadik Hasanović, takmičar iz Srebrenika u Zvezdama Granda, takođe je na spisku zabranjenih ličnosti. Tokom takmičenja otkriveno je da je on i njegov otac imao bend Sateliti, te da su bili simpatizeri i bliski prijatelji sa ratnim zločincem Naserom Orićem, s kojim su pevali pesme koje podstiču mržnju prema Srbima.

U aprilu 2022. godine, pevaču Alenu Mukoviću izrečena je mera zabrane ulaska u Srbiju trajanja tri meseca zbog neprijavljenog boravka u zemlji.

Autor: Redportal.rs / K.Đ.