Ovo je vreme kada sebe možemo bolje da upoznamo

Srpski glumac Miloš Biković pandemiju virusa COVID-19 vidi kao vreme iskušenja i borbe, ali i prostor da ljudi bolje upozanju sebe i svoje bližnje za šta je u modernom vremenu tehnološke revolucije sve manje prilike.

Prema njegovim rečima modeli prilagođavanja okolnostima koje je formirala pandemija, predstavljaju izazov za čitavo čovečanstvo i dodaje da je za njega 2020. bila i inspirativna i zahtevna.

View this post on Instagram

A post shared by Miloš Biković (@bikovic)

IZVOR: IG / bikovic

- U mojoj profesiji je taj izazov ogroman. Pozorišta su se borila da prežive i pre nego što smo saznali da postoji virus COVID-19. Činilo nam se da će odsustvo publike biti smrtnosan udarac pozorištu, ali teatar je do sada preživeo sve pa zašto ne bi i pandemiju. Nedavno smo imali direktan prenos izvođenja predstave Kad su cvetale tikve u Beogradskom dramskom pozorištu, koju je onlajn videla publika u 572 grada. To je jadan od načina da pomognemo pozorištu da preživi pandemiju - kazao je Biković za Tanjug.

Za njega nema dileme da je živi kontakt sa publikom važan segment svakog postojanja svakog pozorišta.

- Svaki glumac sa velikim nstrpljenjem očekuje da se publika bez epidemioloških mera vrati u pozorište. Važno je da svi budemo mentalno i fizički spremni za taj trenutak - kazao je Biković.

Pandemiju ocenjuje i kao vreme u kome je sagledavao, kako kaže, stvari sa druge strane da mu je pandemija između ostalog ostavila vreme da malo odmori i predahne.

- U martu i aprilu sam pronašao vreme za sebe u kojem nije bilo uobičajnih dnevnih obaveza i shvatio sam da ma koliko se trudio da kontrolišem sopstveni raspored, ipak prebrzo živimo - kazao je Biković.

Foto: Instagram.com/bikovic

Autor: Tanjug/redportal.rs

#glumac

#koronavirus

#miloš biković

#pozorišta