Nagodbom je stavljena tačka na suđenje

Kolumbijska pevačica Šakira postigla je danas nagodbu sa španskim tužilaštvom u slučaju navodne utaje poreza teške 14,5 miliona evra za period između 2012. i 2014. godine. 💸💸

Nagodbom je stavljena tačka na suđenje, a tužilaštvo je zatvorsku kaznu zamenilo novčanom, saopštio je sudija iz Barselone, prenosi Rojters.

Tužilaštvo je u julu saopštilo da će tražiti zatvorsku kaznu od osam godina i dva meseca, kao i novčanu kaznu od 24 miliona evra za Šakiru, koja je u julu 2022. godine odbila ponudu tužilaštva da se nagodi.

Slučaj je prvi put pokrenut 2018. godine, a trenutno sud pokušava da ustanovi gde je Šakira živela u periodu navodne utaje poreza. Tužioci su pokušavali da dokažu da je kolumbijska pevačica provela više od pola godine u Španiji i da je zbog toga trebalo da toj zemlji plati porez na svoj prihod iako su njeno zvanično mesto prebivanja Bahami.

Foto: Instagram.com/shakira

Šakira je, inače, živela u Španiji sa bivšim mužem i nekadašnjim fudbalerom Barselone Žerarom Pikeom punih 11 godina i par ima dvoje dece. Pevačica, čije je puno ime Šakira Izabel Mebarak Ripol, preselila se u Majami nakon njihovog rastanka, kako piše Tanjug, prenosi 021.rs.

Autor: 021.rs / Redportal.rs

#Suđenje

#poreta

#utaja poreza

#šakira