Evo šta označava i simboliše

Danas se u GAK Narodni front porodila pobednica Zadruge 2, Luna Đogani. Ona je na sve donela devojčicu Lanu koja ima 53cm i 3600g. 😍

Porodica Đogani je odmah podelila srećne vesti na društvenoj mreži Instagram, te su se oglasile Lunina sestra Nina, ali i njena majka Anabela Atijas.

Foto: Instagram.com/@anabelci

Inače, ime Lana originalno je slovensko ime i može se smatrati skraćenicom od brojnih dužih ženskih imena. Kako navode brojni pisani izvori, ovo vlastito ime potiče i iz naših krajeva, odnosno iz slovenske grupe jezika, te se smatra da označava plodno, široko polje lana, mada postoje i teorije da je irskog porekla i da u prevodu znači mirna.

Međutim, neke analize jezika su pokazale da se reč lana može prevesti kao nežna, draga ili osoba koja je puna vrlina, milosti i prefinjenosti, kao dama, princeza, ili otmena žena ili kao pažljiva osoba, velikodušna žena, moderna, kreativna ili vesela i radosna osoba.

Podsećanja radi, kako je Luna Đogani otkrila jednom prilikom, ona i njen suprug su odlučili da novoj naslednici dodele ime Lana.

- Volim ta kratka imena, zvaće se slično kao ja. I kad smo za Miju birali, znali smo da želimo tako kratko ime, isti je slučaj i sada - istakla je Đoganijeva pred porođaj.

Autor: REPUBLIKA, PINK.RS