Roditelji ovo nisu očekivali

Šeron Fonseka i Đanluka Vaki ostvarili su se kao roditelji krajem oktobra ove godine. Tada je na svet stigla njihova ćerka Blu Jerusalema. Međutim, nakon lepih vesti usledio je i šok, pošto su saznali da je beba rođena s rascepom na nepcima.

View this post on Instagram

A post shared by Gianluca Vacchi (@gianlucavacchi)

IZVOR: IG / gianlucavacchi

- Kada su mi to rekli, nisam znao šta ću sa sobom. Celo moje biće bilo je okrenuto ka njoj, svim silama sam joj samo želeo dobro, kao i svoj drugoj dečici sa istim problemom. Posebno onoj koja nemaju tu sreću da isti odmah i reše. Tokom operacije uradili su sve što su mogli i ispravili stvar. Bila je pod anestezijom, a tako je mala. Objašnjavali su nam kako to nije ništa strašno i ponavljali da će biti sve u redu… I na kraju garantovali kako će voditi sasvim normalan život. Hvala Bogu - otkrio je za US Hola Đanluka.

Ova anomalija se utvrđuje odmah po rođenju i većina dece s takvim rascepom ima probleme s ishranom, jer je dojenje nemoguće. Leči se hirurškim putem i obično je potrebno nekoliko zahvata kako bi krajnji rezultat bio zadovoljavajuć. Bebe se, pre nego što budu podvrgnute operaciji, mogu hraniti uz pomoć kašičice ili pipete.

Autor: redportal.rs

#anomalija

#beba

#rascep usne

#ćerka

#Đanluka Vaki