Smatra da je nezakonito u pritvoru

Reper Stefan Đurić Rasta planira da pokrene postupak protiv države Srbije zbog toga što je u pritvoru već 83 dana zbog navodne prodaje narkotika.

Rasta smatra da je nezakonito u pritvoru već 83 dana i zato će pokrenuti ovaj postupak protiv države. Ovu informaciju potvrdio je i advokat repera.

Ako se bude presudilo u korist repera, on će imati prava na odštetu za materijalnu i nematerijalnu štetu koja mu je naneta. Moj klijent ima prava na tužbu i nadoknadu štete, koja će mu biti isplaćena iz republičkog budžeta, a to znači iz džepa građana Srbije. Ako se ispostavi da je reper kriv za krivično delo koje mu se nameće, on neće imati pravu na odštetu.

Foto: Printscreen YouTube/Balkaton Gang

- Stefan je u pritvoru nezakonito! Njemu mesto nije tamo. Tužilaštvo tvrdi da on prodaje narkotike, a mi kažemo da je reč samo o beznačajnoj količini narkotika koju je on koristio za sopstvene svrhe. Ne postoji nijedan dokaz da on prodaje drogu, a oni ga zbog toga drže u pritvoru. On je u ćeliji samo zbog toga što je javna ličnost i da bi se građanima dokazalo da nema nedodirljivih. Rasta nije jedini koji duva, ali sporno je što je javna ličnost. Šta ja da radim što on duva po ceo dan u Srbiji dok je u drugim zemljama marihuana legalizovana - rekao je advokat.

Ana krije od ćerke da joj je tata u zatvoru.

Foto: Instagram.com/Instagram.com/ananikolicofficial

Rasta i Ana su se dogovorili da ćerki Tari ne govore šta se dešava. Već su joj rekli da je reper na turneji i da će se vratiti u Srbiju posle Nove godine.

Autor: redportal.rs

#ananikolic

#rasta

#zatvor