Slika u postavci posvećena bombardovanju

Fotografija folk-dive Svetlane Cece Ražnatović završila je u Muzeju savremene umetnosti.

Ceca je deo izložbe Refleksije našeg vremena: Akvizacije Muzeju savremene umetnosti 1993-2019. Jedan segment postavke, koji je posvećen bombardovanju naše zemlje, čine i fotografije i video-zapisi najpotresnijih i najemotivnijih momenata iz tog perioda. Upravo na tom mestu se i našla fotografija Cece Ražnatović kao jedina ličnost sa srpske estrade koja je deo postavke, a kao svojevrsni simbol našeg prkosa tadašnjem neprijatelju.

Foto: printscreen

Na jednoj beogradskoj televiziji koja je prenosila koncerte, vidi se nasmejana pevačica sa mikrofonom u ruci, dok se u donjem levom uglu nalazi obaveštenje o vazdušnoj opasnosti od agresora, sa desne strane grb i zastava Beograda. Na ostalim muzejskim instalacijama, pored Cece, kao jedine javne ličnosti koja je tu predstavljena, mogu se videti i potresne slike uplašenih i dostojanstvenih građana koji drže krst, podižu 3 prsta i vesele se.

Foto: Instagram.com/cecaraznatovic

Folk diva nikada nije krila da je patriota, a vazdušna opasnost je nije sprečila da zapeva svom narodu. Tada na pitanje novinarke jedne televizije - da li zna da peva dok traje vazdušna opasnost, Ceca je rekla sledeće:

- Da i baš me briga! Ja sam među svojim narodom, podržavam svoje Srbe i ponosna sam Srpkinja. Nije bitno ko nam preti, bitno je koje svetinje branimo. A branimo Kosovo, srce Srbije i srpsku zemlju. Ako treba svi ćemo izginuti, pokoriti se neprijatelju nećemo - rekla je tada Ceca dok je pevala pod vazdušnom uzbunom.

Autor: redportal.rs

#ceca

#pevačica

#ražnatović