Na raspolaganju je samo 500 boca, ali jednu možete unapred naručiti na sajtu brenda Royal Salute.

Pripreme za krunisanje Čarlsa III su u toku, a u okviru njih dolati i novo ograničeno izdanje škotskog viskija kako bi obeležili ovu priliku. 🎊 Naime, Royal Salute je predstavio izdanje Coronation of King Charles III Edition, viski vredan blizu 23.000 evra, koji je pogodan i za pripadnike kraljevske porodice i za obične građane, koji ga mogu priuštiti. Royal Salute je takođe lansiran kao viski star 21 godinu u znak sećanja na krunisanje kraljice Elizabete pre 70 godina.

Foto: Instagram.com/ royalsalute

Nova verzija je delo majstora Sandija Hislopa, koji je kombinovao više od 53 retka viskija, a to je broj koji predstavlja 1953. godinu, kada je piće prvi put pušteno u prodaju.

- Ovaj izraz je važno priznanje britanskoj monarhiji i jedinstvenoj priči o poreklu kraljevskog pozdrava. Želeo sam da obeležim ovu nezaboravnu priliku mešavinom koja je bila kultna i posebna kao originalna mešavina Royal Salute 21-year-old Signature Blend, stvorena u čast Njenog veličanstva kraljice Elizabete II 1953. Stvaranje ove mešavine bila je savršena prilika da se razmisli o inovativnom pristupu koji smo zauzeli mešanjem viskija u proteklih 70 godina i trenutak da pogledamo unapred šta se može postići u godinama koje dolaze - rekao je Hislop u saopštenju za javnost.

Foto: Instagram.com/ royalsalute

Nova verzija dolazi u plavoj kristalnoj flaši Dartington, koja bi trebala predstavljati carsku krunu. Flaša je smeštena u drvenu kutiju inspirisanu dizajnom Vestminsterske opatije i takođe sadrži umetnička djela koja predstavljaju svaku zemlju Ujedinjenog Kraljevstva.

Note viskija uključuju suvo grožđe, crna čokolada i pečeno kestenje na nepcu, a zatim slatka smokva, đumbir i začini na kraju. Na raspolaganju je samo 500 boca, ali jednu možete unapred naručiti na sajtu brenda Royal Salute.

Autor: redportal.rs