Prvotimac Partizana u ekskluzivnom intervju za Redportal.rs podelio svoje iskustvo prilikom susreta sa Kristijanom Ronaldom 😎

Slobodan Stanojlović, mladi fudbaler, dobio je priliku da se dokaže i zaigra za prvi tim Partizana. Napadač je trenutno na pozajmnici u Teleoptiku i otkriva nam detalje svog puta ka uspehu.

Foto: Instagram.com/Slobodan Stanojlović

1. Šta je bio tvoj dečački san i da li si ga ostvario?

Moj dečački san je da zaigram za prvi tim Partizana, to mi se i ostvario, ali voleo bih da igram mnogo više i da postanem standardan prvotimac Partizana i nadam se da će mi se to uskoro ostvariti.

2. Ko su bili tvoji uzori?

Nemam svoje uzore, ali imam fudbalere koje najviše volim, a to su Kristijano Ronaldo i Markus Rašford. Njih dvojicu najvoše volim zbog njihovog načina igre i profesionalizma.

3. Kada si pozvan u kamp Ajaksa, šta si pomislio i kako je tekao taj događaj?

U dogovoru sa roditeljima odlučio sam da se prijavim za kamp Ajaksa u Amsterdamu. Proveo sam tamo 7 dana i to je za mene jedno neverovatno iskustvo. Mislim da sam dosta stvari naučio, koje mogu da mi pomognu u mom fudbalskom sazrevanju.

4. Stadioni na kojima si igrao i koji ti je od njih najlepši?

Igrao sam na dosta lepih stadiona, jer sam kao mali mnogo putovao sa Partizanom, ali za sada mi je najlepši utisak ostavio stadion Vojvodine - Karađorđe.

5. Koje fudbalere si upoznao? Da li bi mogao sa nama da podeliš svoja najlepša iskustva iz karijere?

Imao sam priliku da prisustvujem Realovom treningu 2013. godine i nakon treninga sam se slikao sa velikim igračima kao što je Ronaldo, Igvain, Benzema, Di Maria... I to je verovatno najlepši dan u mom životu.

6. Kada i kako je počela tvoja ljubav prema crno-beloj boji?

Moja prava ljubav prema crno-beloj boji je počela još od malih nogu. Sećam se da sam kao mali gledao Partizanove utakmice i da sam stalno puštao na kompjuteru njihove pesme i to me je nekako motivisalo. Tada je krenuo otprilike moj san da ja zaigram jednog dana za prvi tim Partizana.

7. Posle ostvarenja sna da igraš u Partizanu, koji je sledeći klub gde bi voleo da igraš i zbog čega?

Voleo bih da ostavim dubok trag u Partizanu i da napravim neki dobar transfer u inostranstvo. Klub u kojem bih voleo da igram je Ajaks, kažem to iz razloga jer sam bio u njihovom kampu i znam kako se tamo radi, milsim da je jedan odličan razvojni klub za mlade igrače i mnogo bih voleo da igram tamo posle Partizana.

8. Kada ne bi bio fudbaler, koje bi zanimanje izabrao i zbog čega?

Kada ne bih bio fudbaler, najverovatnije bih želeo da budem trener, jer mnogo volim fudbal i voleo bih da mi to bude posao u životu.

9. Utakmica i gol koji pamtiš?

Utakmica koja će mi ostati u lepom sećanju je utakmica protiv Crvene zvezde, koju smo igrali pre nekolilo godina na Teleoptiku. Utakmicu smo pobedili 1:0 i postigao sam pobedonosni gol, te utakmice ću se uvek rado sećati.

10. Kako komentarišeš smenu trenera Save Miloševića i novog  trenera Aleksandra Stanojevića? Da li se klub privikao na novog šefa stručnog štaba?

Iskreno, iznenadio sam se kada sam čuo da Savo Milošević neće biti trener prvog tima Partizana. On je bio moj trener tokom cele protekle sezone i sa njim sam imao sjajan odnos. Mogu da kažem samo sve najbolje za njega. Smatram da je on jedan odličan čovek i stručnjak. Što se tiče Aleksandra Stanojevića, još nisam imao priliku da sarađujem sa njim, jer sam trenutno na pozajmnici u Teleoptiku, ali verujem da ću dobiti svoju šansu kod njega i da ću je iskoristiti na najbolji mogući način. Smatram da se klub privikao na novog trenera, to najbolje može da se vidi po proteklim rezultatima.

Foto: Instagram.com/slobodan stanojlović

11. Čega si sve morao da se odrekneš da bi bio ovde gde si danas i šta ti je najteže palo?

Bavljenje profesionalno fudbalom uopšte nije jednostavno i ja sam toga svestan. Trudim se da budem skroz posvećen fudbalu i mnogo mi teško pada što ne mogu da provodim vreme sa najboljim drugarima. Jednostavno zbog mojih treninga i mojih fudbalskih obaveza to nije moguće. Na primer, prošle godine sam propustio mnogo 18. rođendana zbog fudbala i to mi teško pada.

12. Ima li broj dresa 33 neku simboliku, ako da, koju?

Broj 33 sam izabrao iz verskih razloga. On ima simboliku u našoj hrišćanskoj religiji i zbog toga sam ga izabrao.

13. Čije kritike ili komentari ti najviše znače?

Mnogo su mi značili saveti i komentari trenera Save Miloševića. Od njega sam stvarno dosta naučio i mnogo mi je pomogao u fudbalskom sazrevanju.

14. Od kojeg prvotimaca Partizana najviše učiš na terenu?

Trudim se da učim od svih saigrača, jer su svi odlični fudbaleri i od svih može nešto pametno da se nauči, kako na terenu, tako i van njega, ali za sada sam najviše naučio od Bibrasa Natha, iako ne igramo na istoj poziciji.

15. Sa kim se najviše privatno družiš iz tima?

Sa starijim igračima sam u odličnom odnosu i imam veliko poštovanje prema njima, ali se više družim sa mlađim igračima.

Autor: Redportal.rs

#Slobodan stanojlović

#fudbal

#intervju

#partizan