Algoritam za novu vrstu poljoprivredne umetnosti. 🖼

Više od 20 argentinskih farmera i navijača fudbalske legende Lionela Mesija, napravili su džinovski portret popularnog igrača na svojim poljima kukuruza.

Lionel Mesi ima milione obožavatelja širom sveta, ali je najomiljeniji u svojoj domovini Argentini. Mesi je nedavno predvodio reprezentaciju Argentine na Svetskom prvenstvu 2022. godine, što ga je učinilo još popularnijim nego ranije, ali njegovi istinski obožavaoci su bili sigurni da će ovo biti njegova godina i pre nego što je turnir počeo. Tako je neposredno pre početka Svetskog prvenstva, više od 20 argentinskih farmera koristilo algoritam za sadnju da naprave ogromne portrete Mesija na svojim poljima kukuruza.

Foto: Facebook.com/José Ortiz Medina / Mimi Abelairas

- Imao sam ideju da napravim šifru koja će ući u sejalice sa Mesijevim likom kao počast - ​​rekao je za Rojters poljoprivredni inženjer Karlos Faričeli, dodajući da ga je zatim slobodno stavio na raspolaganje svakom farmeru koji je dovoljno hrabar da ga koristi. Na kraju mu se pridružilo više od 20 farmera u različitim provincijama Argentine.

- Svi smo to rizikovali, jer smo 'tetovirali' Mesijev portret usred suše - rekao je Faričeli za TN Argentina, ali su se barem neki od ovih rizika isplatili, jer su Mesijevi ikonski portreti počeli da se bukvalno uzdižu sa zemlje kao kukuruz.

Foto: Facebook.com/José Ortiz Medina / Mimi Abelairas

Inženjer poljoprivrede je objasnio da zahvaljujući njegovom posebnom algoritmu, mašina zna koliko semena po kvadratnom metru mora da posadi na određenim mestima da bi stvorila kontrast za različite delove Mesijevog lica.

- Dakle, kada ovaj kukuruz raste i kada se napravi snimak iz vazduha, gde su biljke bliže jedna drugoj, a tlo je manje vidljivo, intenzivnija zelena je u kontrastu sa mestom gde ima manje biljaka i tada se stvara ova vrsta poljoprivredne umetnosti - rekao je Faričeli.

IZVOR: YT / El País

Autor: REDPORTAL.RS

#Argentina

#Mesi

#POLJE KUKURUZA

#farmeri

#fudbaler

#kukuruz

#lionel mesi