Ponudio mu da bira između para i da bude normalan čovek

Gostujući u emisiji Bajke iz podzemlja kod Kristijana Golubovića, Žika je otkrio fantastičnu životnu epizodu o poznanstvu sa bivšim predsednikom Savezne Republike Jugoslavije.

Prisetio se kako je upoznao tadašnjeg predsednika Vojislava Koštunicu u Skadarliji, gde je prosio kada mu je bilo samo 12 godina:

Gospodin bivši predsednik Koštunica me je primetio kao klinca. Sladak mali, kulturan, kad priđem i zatražim koji dinar. Njegova supruga me je mnogo više zapazila. On je mene pratio malo, dolazio... Ja nisam ni znao da je on predsednik, nije mi palo na pamet. Ono što je najbolje, ljudi koji su njega čuvali su sedeli za drugim stolom i nikad mi nisu rekli: ajde beži ili nešto... Ja sam uvek prilazio kulturno, on se nasmeje, izvadi novčanik i da mi 200 dinara, ja sam presrećan.

Ispričao je i da mu je Koštunica kupio mobilni telefon, kako bi mogao da se uvek javi ukoliko ima neki problem. Međutim, nakon nekoliko meseci, jedan njegov tadašnji drug je poželeo da od Koštunice uzme novac, pa je Žiku nagovorio da traži od njega.

Meni je Koštunica rekao: Biraj šta želiš, da budeš normalan čovek ili da ti dam pare? Ja sam rekao mogu li da razmislim, on je rekao naravno, tri dana ću ti dati da razmisliš, a posle toga šta odlučiš tako će biti sa tvojim životom.

Žika je ovo odmah ispričao svom drugu, koji ga je nagovorio da se vrati i uzme novac:

Ja ulazim unutra i kao: Pa šta je, nije prošlo 3 sata, ti si se vratio... Čekaj da donesem nešto da popijemo. I tada sam prvi put u svom životu probao šljivovicu. Rekao mi je: To je domaća, moraš da probaš, jeste da si mali, ali ipak si muško. Sipao mi je onako malo i ja sam popio. Sad on je očekivao da ću reći da hoću da budem čovek, ali ja sam u to vreme imao takvo društvo...

Koštunica mu je tada izvadio iz sefa veliku svoju novca i dao mu dve novčanice u vrednosti od po 50 evra, što je Kristijan ovako prokomentarisao:

On je tebi hteo tom svotom novca da pokaže - izgubio si ovo sve, pošto si se odlučio na lošiju kombinaciju, da ostaneš prosjak, uličar...
View this post on Instagram

A post shared by RedTV 💥 #bicesveuREDu (@redtv.rs)

IZVOR: IG / @redtv.rs

Autor: redportal.rs