Na listi slavnih osoba koje zaslužuju titulu osoba godine našli su se jedan muškarac i 3 žene.

Magazin People objavio je listu slavnih osoba koje zaslužuju titulu osoba godine, a na njoj su se našli jedan muškarac i 3 žene.

Kako su objasnili, glumac Metju Mekonahej, glumica Mila Kunis, dobitnica Emija Kuinta Brunson i pevačica Dženifer Hadson istakli su se svojim humanitarnim radom i nesebičnim pomaganjem drugima u 2022.

- Kad je rodni grad Mekonaheja bio pogođen masovnom pucnjavom u maju, pri čemu je stradalo devetnaestero dece i dvoje zaposlenika škole, glumac i njegova supruga brzo su se vratili u Uvalde.

View this post on Instagram

A post shared by People Magazine (@people)

IZVOR: IG / people

- Nisu imali plan: samo su počeli razgovarati s porodicama žrtava i odmah su videli koliko roditelji žele da životi njihove dece budu važni. Kako bi potaknuli reforme o posedovanju oružja, par je zastupnicima u američkom Kongresu iznio predloge za usvajanje nacrta zakona o ograničavanju pristupa oružju. Mesec dana kasnije zakon je usvojen - piše People.

Brunson je zaslužna za dokumentarnu seriju Abbott Elementary. Želela je stvoriti serijal koji će premostiti generacijske podele i koji će naterati nju i njene roditelje i bake i dedove da se smeju istim šalama.

View this post on Instagram

A post shared by People Magazine (@people)

IZVOR: IG / people

S njenom novom emisijom Dženifer Hadson želela je stvoriti platformu za sve, tako da svi imamo mesto gde se osećamo uključenima. Ona je emisiju pokrenula nakon što je u 41. godini postala najmlađa žena koja je postigla status EGOT (odnosno osvojila je nagrade Emi, Gremi, Oskar i Toni).

View this post on Instagram

A post shared by People Magazine (@people)

IZVOR: IG / people

Nakon ruske invazije na Ukrajinu glumica Mila Kunis odmah je odlučila pomoći unesrećenim ljudima u svojoj rodnoj državi.

Autor: redportal.rs

#Dženifer Hadson

#Kuinta Brunson

#Metju Mekonahej

#Mila Kunis

#OSOBA GODINE