Pevačica često biva nostalgična

Pevačica Jana Todorović je na binu stupila sa nepunih 14 godina, a sve je počelo u jednoj kosovskoj kafani. Rođena je u selu Babin Most, nadomak Prištine. Zahvaljujući tome, ova pevačica voli da, pored srpskih, zapeva i albanske, romske i bošnjačke pesme. Mnogi je danas nazivaju zaštitnim znakom kosovske muzike.

View this post on Instagram

A post shared by Dragana Todorovic (@janavip2011)

IZVOR: IG / janavip2011

- Kada mi neko spomene moj rodni kraj, obuzmu me najlepše emocije. Podseća me na skroman život koji smo vodili na selu, na moje pokojne roditelje za koje sam bila mnogo vezana - govorila je Jana jednom prilikom o Kosovu.

- Ja sam se na Kosovu rodila, ponosna sam na svoje Kosovo, na svoje selo i na mesto gde sam odrasla. Ja sam 1997. otišla. Tamo je život bio mnogo lep, ja nisam imala problema, rano sam počela da se bavim ovim poslom, lepo smo se slagali i sa Albancima, ponela sam divne uspomene. Vrlo često odem dole, 2 puta godišnje. Tamo mi žive i stric i tetka, odem, obiđem svoju familiju. Svaki put plačem, emocije su tu, i kad pričam o Kosovu a ne kad sam dole. Kad uđem u svoje selo to su suze radosnice. Nažalost moji roditelji nisu živi, pa mi bude još tužnije kad sam u mom selu - izjavila je Todorovićeva u emisiji Premijera - Vikend specijal.

Autor: redportal.rs

#Dragana Jana Todorović

#Kosovo

#Priština

#odrastanje