- Neverovatno mi je za Petra Grašu da je on najveća regionalna zvezda, to je notorna laž - dodaje on.

Đorđe David je progovorio o hrvatskim pevačima, koji svoju karijeru grade u Beogradu. On tvrdi da je veliki problem to što se, prema njegovom mišljenju, mnogo više cene hrvatski izvođači, nego srbijanski, i da tome treba stati na put.

Naime, Đorđe je potkačio i Petra Grašu, za kojeg kaže da nikako ne može biti najveća regionalna zvezda, te ga je uporedio sa Sašom Matićem, za kojeg smatra da je mnogo veća zvezda.

- Konkretno, kada je Srbija u pitanju, mislim da mediji mnogo više tretiraju izvođače iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Bosne nego domaće. Omer je jedan naspram 14. Znači, ako imaš 14 miliona nečega što naš Sokoj plaća nabrojanim zemljama, te 4 države uplaćuju po milion našoj državi. Pritom, vi retko možete da čujete nekog našeg izvođača u Hrvatskoj, retko kad i retko gde u Bosni, malo češće u Crnoj Gori. Neverovatno mi je za Petra Grašu da je on najveća regionalna zvezda, to je notorna laž. Evo, Saša Matić, koji je imao 2 rasprodate Arene, zar nije onda on najveća regionalna zvezda - počeo je priču Đorđe za Republiku:

- Kada bi neko ovde zabranio ili uslovio priču da hrvatski izvođači ovde dolaze i nastupaju, verujte mi, bili bi gladni hleba. To je ono što definitivno treba promeniti kada je rokenrol u pitanju jer “cajke”, kako oni kažu, ili ovi drugi narodnjaci, stvar je koja, jednostavno, ide, koja kruži. No, ono što je srž, ono što je filozofija, ono što je jako, a to je naš pop i rok. Zašto je naš Željko Vasić lošiji od nekog njihovog? Zašto je naša Aleksandra Radović lošija od nekog njihovog? Mislim da je sve ovo loše, prvo loše za budžet države, za industriju zabave, a opet izgleda da ja jedini sebi dajem za pravo da pričam javno i komentarišem, dok su rokeri negde postali miševi koji čekaju samo varijantu da odu na neku svirku, uzmu pare i budu što nevidljiviji.

Autor: Republika

#Hleb

#Hrvatska

#pevači

#saša matić

#Đorđe David