On je rekao da se to slavlje ne može upoređivati s nečijim venčanjem.

Zwelivelile Mandla Mandela, unuk Nelsona Mandele, kritikovao je Megan Markl zbog poređenja njenog venčanja s radošću naroda Južnoafričke Republike zbog pobede nad aparthejdom.

Markl je za časopis The Cut prepričala da je 2019. bila na premijeri rimejka Kralja lavova, gde su se našli brojni poznati i slavni. Godinu pre ušla je u kraljevsku porodicu, a ona i Hari su tek dobili sina, pa se još upućivala u protokole i navikavala na druženje s uticajnim ljudima.

Jedan član Diznijeve ekipe, inače Južnoafrikanac, povukao je na stranu da bi je ohrabrio, kako priča ona.

- Pogledao je u mene, bilo je kao da me obasjalo svetlo. "Želim da znaš: Kad si ušla u ovu porodicu, mi smo se na ulicama radovali kao kad je Mandela pušten iz zatvora".

Mandelin unuk je rekao da se to slavlje ne može upoređivati s nečijim venčanjem.

- To se slavlje temeljilo na pobedi nad kolonijalnim režimom koji je trajao 350 godina i nad aparthejdom koji je trajao 60 godina. To dvoje se ne može izjednačavati. Pre nego što se neko uporedi s njim, mora dobro istražiti njegovo delo kako bi ga mogao ceniti, i sve ono za što se on zauzimao - rekao je Mandelin unuk.

- Kad je narod Južnoafričke Republike plesao na ulici da izrazi radost zbog puštanja mog deda iz zatvora, to je bilo puno važnije i ozbiljnije od toga što se ona udala za belog princa - zaključio je.

Autor: redportal.rs

#Megan Markl

#beli princ

#nelson mendela

#unuk mendele

#venčanje