Pevač objasnio o kakvoj bolesti se radi

Pevač i muzičar Željko Samardžić izašao je u javnost i tom prilikom otkrio da mu je otkrivena autoimuna bolest Hašimoto sindrom. Pevač je prošle godine otkrio da redovno uzima terapiju, po preporuci lekara, pa ja objasnio o kakvoj bolesti se radi.

- To je jedna autoimuna bolest štitne žlezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to - istakao je za Objektiv Željko.

- Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo, a da to nisam ni znao - otkrio je pevač.

Da podsetimo, stanje koje je doživeo Samardžić je trenutak kada imuni sistem napadne tiroidu (malu žlezdu u vratu), koja je smeštena odmah ispod Adamove jabučice. Tiroida je zaslužna za proizvođenje hormona značajni za mnoge funkcije u telu. Međutim, osoba koje je obolela od Hašimoto sindroma, vrlo često je umorna, dobija dosta kilograma, a uočljive su i promene na koži i kosi, piše Republika.

Autor: Republika / Objektiv

#bolest

#hašimoto

#lekari

#željko samaradžić