Vedrana: Gospođa o kojoj pišem plaća svoj izbor.

Hrvatska književnica Vedrana Rudan na svojoj je stranici Rudan.info podelila tekst Prljavo rublje prljavih ljudi ali ije imenovala aktere. Ona je slikovito opisala probleme s kojima se susreće Nikolina Pišek, udovica Vidoja Ristovića.

Između ostalog Vedrana u tekstu kaže:

- Gospođa o kojoj pišem trenutno je Žrtva, gospodin koji joj je protivnik trenutno je Zločinac. Je li moguće da je to postao preko noći? Je li moguće da ga je popularna gospođa upoznala u njegovom punom "sjaju" tek ovih dana? Naravno da nije. Znala je s kim ima posla, ali je bila u boljoj poziciji.

- Sticajem nezgodnih okolnosti njen se položaj u igri promenio. Više nema asa u rukavu u ratu s prebogatim gospodinom o kome smo mi “obični” tek ovih dana doznali s kim je za vreme rata trgovao, s kim se družio, koliko je usluge naplaćivao…

- Gospođa o kojoj pišem plaća svoj izbor. Mi drugačije plaćamo svoj. Ne kažem da je naš izbor pravi. Ne kažem ni da je bolji. Želim reći, sve žene koje je danas žale je zapravo vrijeđaju. Ne žalim je ni najmanje. Ima utakmica u nogama. Izvući će se iz ove frke, nije joj prva. Ona je neobična žena.

Autor: Redportal.rs

#Miša Grof

#Nikolina Pišek

#Vedrana Rudan