Slučaj se dogodio 1975. godine.

Sud u Kaliforniji proglasio je Bila Kozbija krivim za seksualno zlostavljanje tada 16-godišnje devojke Džudi Hat. Slučaj se dogodio 1975. godine.

Hat je dobila pola miliona dolara odštete. Na čitanju presude bio je prisutan Kozbijev pravni tim. Glumac se nije pojavio. Hat je u tužbi, koju je podnela 2014. godine, navela da je zlostavljao u spavaćoj sobi u Playboy vili.

Ona i njena prijateljica su 1975. posmatrale snimanje filma u parku u Los Angelesu. U jednom trenutku im je prišao Kosbi i pozvao ih da mu se pridruže. Odveo ih je u svoj teniski klub i nudio im alkoholna pića. Nakon toga ih je odlučio "iznenaditi" i odvesti u Playboy vilu.

Foto: Instagram.com/bill.cosby_official

Hat je zamolila Kozbija da joj pokaže gde se nalazi kupatilo, što je i učinio. Kada je izašla iz kupatila, koje se nalazilo u spavaćoj sobi, zatekla je glumca kako sedi na krevetu. Naterao je da legne i seksualno zlostavljao.

Iako je ovaj slučaj zastario, kalifornijski zakon dozvoljava maloletnim žrtvama seksualnog zlostavljanja da podnesu tužbe decenijama kasnije.

Autor: redportal.rs

#bil kozbi

#maloletnica

#zlostavljane