Britanska kraljica neće učestvovati na misi na Veliki četvrtak na kojoj tradicionalno deli kovanice umirovljenicima uoči Vaskrsa.

Britanska kraljica Elizabeta II (95) otkrila je da oseća posledice koronavirusa. Naime, ona je "vrlo umorna i iscrpljena". Iako su simptomi kod Elizabete II bili blagi, očito je da je bolest ostavila traga. Kraljica, koju su porodica i saradnici ionako nagovarali da malo uspori sa svojim dužnostima, od februara je zaista proredila radni raspored.

Sada je, u sklopu svojih aktivnosti proslave 70-godišnjice vladavine, virtuelno posetila Royal London Hospital, bolnicu u kojoj je otvoren novo, veliko odelenje koje nosi njeno ime.

U razgovoru s Asefom Husainom, koji je bio jedan od pacijenata na odelenju za COVID-19 bolnice i njegovom suprugom Šaminom, kraljica se požalila na umor i iscrpljenost i dodala:

- Ova užasna pandemija. To nije lep rezultat.

Takođe, britanska kraljica neće učestvovati na misi na Veliki četvrtak na kojoj tradicionalno deli kovanice umirovljenicima uoči Vaskrsa. Elizabetu, koja će kasnije ovog meseca napuniti 96 godina, predstavljaće njen sin i naslednik princ Čarls i njegova supruga Kamila na misi u četvrtak u kapeli svetog Jurja u sklopu dvorca Vindzor. Izvor iz palate rekao je da se kraljica nije mogla obavezati na prisustvovanje te da ne želi da njena odsutnost zaseni taj događaj.

Autor: redportal.rs

#koronavirus

#kraljica Elizabeta II

#posledice koronavirusa