Atraktivna voditeljka otvorila je dušu, pa nam je kazala i da li ima omiljenog rijaliti učesnika, koju grešku bi ponovila, ali i šta traži od voljenog muškarca 🤩

Šarmantno TV lice Dušica Jakovljević u intervjuu za Redportal.rs govorila je o željama, planovima, deci, ali i tome kako je biti TV zvezda u Srbiji. 💟

Kako se emisije koje vodi uglavnom emituju u večernjim terminima, odmah na početku razgovora smo je pitali kako izgleda kada se zameni dan za noć? 🙄

U teoriji to ne zvuči loše, ali u praksi može da napravi velike probleme. Nekoliko puta godišnje se ozbiljno borim sa nesanicom, kao i sa ozbiljnim situacijama koje me sprečavaju da zaspim do jutra, kad bi trebalo da spavam. Moj posao jeste noćni, ali život se odvija danju. Imam dvoje dece koji imaju dnevne obaveze i često mi se desi da bez trunke sna moram da funkcionišem.

Kad vidiš da deca počinju da liče na tebe, šta uradiš? 😂

Drago mi je da su od mene pokupili neke dobre osobine i drago mi je što mogu da im budem primer i uzor u onim krucijalnim i najvažnijim životnim stvarima, kao i što mogu da im budem oslonac. Tu bih želela da ličim na svoje roditelje koji su moj oslonac. I da moja deca sutra budu svojoj deci vetar u leđa. Kad vidim da oko nečega liče a da nije dobro, onda sednemo i razgovaramo.
View this post on Instagram

A post shared by Dusica Jakovljevic (@dusicajakovljevic)

IZVOR: IG / dusicajakovljevic

Da li si stroga mama? 😏

Kažu neki moji prijatelji da umem da budem stroga mama. Kod mene je ili-ili. Sve je sjajno do trenutka dok ne procenim da je moje roditeljstvo ugroženo i onda ulazim u crvenu fazu. Međutim, ta crvena faza ne traje i završava se razgovorom.

Zašto je dobro biti TV zvezda u Srbiji? 🤩🤩🤩

Pokušavam da smislim 1 dobar razlog, jer vrlo često nailaziš na nerazumevanje, osude... Ne samo u Srbiji nego i u svetu. Onda, gubiš privatnost... Dobro je jer možeš dobar glas da preneseš na druge ljude, a ja se trudim da prenesem dobru energiju i mislim da to ljudi i te kako prepoznaju.

Koju bi grešku ponovila da možeš? 😉

Zvučaće kao stereotip, ali ne postoje greške nego životne lekcije iz kojih ja uglavnom nisam naučila mnogo, najiskrenije. Mislim da sam rođena pod srećnom zvezdom i da se zato nalazim i danas tu gde se nalazim. Čuvaju me neki anđeli čuvari 😇. Svaku grešku bih ponovila jer mi je svaka donela i nešto dobro. Možda ne bih ponovila samo onu u kojoj sam prepustila vremenu i srećnim okolnostima da upravljaju mojim životom i karijerom.
View this post on Instagram

A post shared by Dusica Jakovljevic (@dusicajakovljevic)

IZVOR: IG / dusicajakovljevic

Šta govoriš mladima koji ti traže savet i koji žele da se bave novinarskim i voditeljskim poslom? 👱🏻‍♀️🤔

Uvek im govorim da treba da rade na sebi, kao i da taj rad na sebi ne znači da odu i povećaju usta ili popune jagodice, nego da treba da gledaju strane formate, da čitaju knjige u vezi sa onim što ih zanima, da treba da vežbaju dikciju. Ali i da nije sve u tome stati ispred kamere i slikati se da bi postao poznat, već bi trebalo postati novinar da bi mogao ozbiljno time da se baviš, pa ćeš lako pred kameru... Ne treba preskakati neke stepenice.

Omiljena istorijska ličnost? 😊

Hanibal, koji je bio najveća pretnja Rimu. Nekako mi je ta priča uvek bila zanimljiva i kad sam bila u poseti na lokalitetu nekadašnje Kartagine bilo mi je fascinantno kako je neko mogao, iz tako jednog malog naroda, da dođe i bude strah i trepet takvom carstvu.
View this post on Instagram

A post shared by Dusica Jakovljevic (@dusicajakovljevic)

IZVOR: IG / dusicajakovljevic

Da li postoji sujeta među kolegama i koliko savetujete jedni druge? 😎

Uvek sam tu da pomognem nekome ko je tek počeo i da dam savet. Mislim da sam u tom smislu operisana od sujete, ali ne kažem da nekad nisam bila sujetna. Što više trajem u ovom poslu, obazrivija sam i sumnjičava. Treba mi dosta da bih poverovala u nečiji kvalitet i mislim da mi samo iskustvo daje zadršku. Vrlo često sam uvek bila tu za sve a da mi se kasnije sve obilo o glavu, ili da se to nije cenilo.

Foto: Pink.rs

Kad pročitaš laž o sebi, šta uradiš i koga zoveš? 😐

Uh! Pa uvek prvo zovem onog ko je napisao tu laž o meni. Umela sam da budem vrlo verbalo agresivna, da pretim. Umem da se raspravljam, da se svađam, da plačem, jer sam neko ko je kolegama uvek izlazio u susret i kad su imali problem i morali da zaključe broj, ili da se slikamo, a ovde govorim o periodu od 20 godina unazad. E, onda te povrede te stvari. Međutim, moram da napomenem da se dugo nije nešto slično dogodilo i nadam se da neće, jer mislim da nisam zaslužila da se o meni napiše laž kad je vrlo lako okrenuti telefon i pitati me.

Zašto je istina bolja od laži? 🤐

Pitanje je da li je istina bolja od laži, kao i šta je uopšte laž a šta istina? Ja nisam za istinu po svaku cenu ukoliko je izražavanje ličnog mišljenja u pitanju i ukoliko ta istina može da povredi osobu koja nam je draga. Ja sam za istinu ali sa poštovanjem.

Najbolji frajer na domaćoj sceni? 😍

Drago mi je što su, kada pričamo o frajerima na domaćoj javnoj sceni, primat uzeli glumci i da kada pomislimo na najbolje frajere među javnim ličnostima, tu su neka glumačka imena, kao što su: Milan Marić, Vuk Kostić, Miloš Biković, i ima ih još... Biti frajer znači imati i stas, i glas, i um. Njihov um čini njih tako dominantnim.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Najbolja godina u tvom životu i zbog čega? 😊

Mislim da je svaka godina meni najbolja i svaka godina mi je bolja od prethodne. Čini mi se da ne bih mogla da imam ni najgoru godinu jer mi se tokom godine desi toliko stvari koliko nekome možda u celom životu. Čak i u jednom danu mi se desi... Očekujem da će 2022. biti najbolja.

Najluđa stvar koju si uradila zbog ljubavi? 💘

Najluđa stvar je to što ja tražim zapravo samo ljubav. Mislim da je to najluđe... Sve ostalo mogu, imam, bogu hvala, i decu koja su velika, imam karijeru i posao, i treba mi neko ko će da me voli. Mislim da je u današnje vreme to izuzetno ludo i hrabro.

Foto: Instagram.com/dusicajakovljevic

Omiljeni rijaliti učesnik? 👧🏻🧑🏻👨🏻👩🏻‍🦰👨🏻‍🦳👳🏻‍♀️👴🏻👩🏻👱🏻‍♀️

Nemam omiljenog rijaliti učesnika. Prosto, posmatram „Zadrugu” u kompletu sa sve učesnicima i zadacima kao televizijski projekat i imam apsolutno odsustvo emocije, čak i kada se desi da ljudski posmatram ili doživljavam određene situacije. Imam svoje mišljenje i bude mi povremeno teško da budem neutralna jer situacije su takve da ne možete da nemate mišljenje o njima, ali nikada ne osuđujem bilo koga.

Zašto Zadruga nema konkurenciju? 🌎

Kada je reč generalno o TV „Pinku”, uverena sam da nema konkurenciju, pa tako ni projekat „Zadruga” jer smo što mi svi naučili kao tim da dišemo, kao jedno. Ponekad čak i ne moramo da se iskomuniciramo oko nekih stvari jer već znamo kako šta treba da funkcioniše. Mislim da je u tome ključ svega. Apsolutna posvećenost svih karika u tom lancu, svi imamo zajednički cilj – a to je da ponudimo gledaocima nešto što će biti drugačije, interesantno i intrigantno. Svakako i doživljavanje „Pinka” kao porodice je ono što čini da „Pink”, ali i „Zadruga” nemaju konkurenciju.

Foto: Printscreen RED TV

Poruka čitaocima Redportal.rs? 💓💓💓

Da ostanete autentični, drugačiji, jer se odvajate od svega na ovom medijskom nebu. Mislim da se dugo nije pojavio portal, ni televizija, koja je toliko mladalačka i urbana, i da kažem, savremena i originalna. A kada je reč o čitaocima, mislim isto to – da nikada ne zaborave da je recept za uspeh originalnost, autentičnost i da ne odustaju nikada od svojih snova ma koliko se nekada činilo da deo njihovih ostvarenja teško dolazi. Bog uvek ima plan!

Autor: redportal.rs

#Dušica Jakovljević

#Pink tv

#ZADRUGA

#intervju

#voditeljka