Žalbe ipak nisu uvažene 🙄

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore usvojilo je žalbu advokatske kancelarije Tomanović koja zastupa Vlada Georgieva i poništilo je Rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru, ali je Uprava policije Herceg Novi ponovo zabranila ulazak Georgievu i to na period od 10 godina.

IZVOR: TW / @VladoGeorgiev

Crnogorska Uprava policije saopštila je krajem avgusta da je pevač Vlado Georgiev vraćen za Bosnu i Hercegovinu sa graničnog prelaza Sitnica, jer mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

IZVOR: TW / @VladoGeorgiev

Ministarstvo unutrašnjih poslova naglasilo da zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden ni jedan razlog zašto bi ulazak u Crnu Goru bio zabranjen Georgievu. Uprava policije Herceg Novi u ponovnom postupku nije postupila po zakonskim i ustavnim obavezama već je, kako se navodi, "donela pravno neodrživo, nezakonito i neustavno rešenje i zabranila ulazak Georgievu u Crnu Goru do maja 2030. godine".

Vlado Georgiev letos je na Kanli kuli u Herceg Novom nastupao povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 630 godina Kosovske bitke. Na proslavi su intonirane pesme Onamo namo i Tamo daleko, a 4 dana kasnije crnogorsko Ministarstvo kulture najavilo je da će zbog navodnog negiranja crnogorskog identiteta podneti krivičnu prijavu protiv organizatora manifestacije. Međutim, nije poznato da li je Ministarstvo kulture do danas zapravo podnelo najavljenu krivičnu prijavu.

Autor: redportal.rs

#2030.

#Vlado Georgiev

#zabrana ulaska