Popularni Izet preminuo u 77. godini od raka pluća

Popularni hrvatski i bosansko-hercegovački glumac Mustafa Nadarević preminuo je danas u Zagrebu posle duge i teške bolesti raka pluća. Glumac je godinama vodio bitku sa opakom bolešću. Nažalost, bolest je bila jača.

Mustafa Nadarević rođen je 1943. u Banjaluci, u tadašnjoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Ime je dobio po svom dedi, ocu njegove majke Asije, Mustafi Memiću. Pošto mu je otac preminuo kad je Mustafa imao samo 3 godine, majka ga, jer ne može da ga izdržava, šalje u Zagreb na školovanje, kod roditelja njegovog oca.

Mustafa u Zagrebu završava prvi razred, a potom ga majka odovodi u Bosanski Novi (sada Novi Grad), gde završava osnovnu školu. Baka i deka mu se, u međuvremenu, sele iz Zagreba u Rijeku, pa on tamo završava srednju školu. Iz Rijeke se opet vraća u Zagreb, gde upisuje Akademiju dramskih umjetnosti.

Ženio se 3 puta. Sa prvom suprugom Jasnom je dobio ćerku Nađu. Sa drugom suprugom Snežanom imao je dvoje dece: sina Ašu i ćerku Nanu. Treći brak glumac je sklopio sa Slavicom Radović, koja je bila kostimografkinja, i živeli su na relaciji Zagreb-Ljubljana. Nažalost, ona umire od raka 2012. godine.

Iako je svoju prvu filmsku ulogu odigrao davne 1968. u filmu Gravitacija i fantastična mladost činovnika Borisa Norvaka, postao je zapažen tek ulogom Zijaha u filmu Otac na službenom putu Emira Kusturice. Posle su se ređale uloge u filmu Već viđeno Gorana Markovića i u filmu Gospoda Glembajevi Antuna Vrdoljaka.

Mlađa publika ga pameti po ulozi Izeta Fazlinovića u seriji Lud, zbunjen, normalan. Serija je dostigla toliku popularnost u svim zemljama bivše Jugoslavije da su je neke televizije reprizirale više puta.

IZVOR: YT / SVE i SVAŠTA

Autor: redportal.rs

#SMRT

#mustafa nadarevic