Knjiga sadrži i ekskluzivne fotografije iz detinjstva i privatnog života poznatog pevača 📸

U Pozorištu na Terazijama 22. juna predstavljena je autobiografska knjiga Ace Lukasa Ovo sam ja. Pored autora, na promociji su govorili književnica Mirjana Bobić Mojsilović, urednik knjige Vanja Bulić, urednik u Laguni Srđan Krstić i producent Saša Mirković. Odlomke iz knjige čitao je glumac Mima Karadžić.

Jedan život koji je često na crti, zabeležen u ovoj knjizi, izazvao je brojne kontroverze, počev od različitih tumačenja u štampi, izvlačenja iz konteksta delova knjige, preko brojnih osuda u javnosti.

Foto: redportal.rs/Laguna

Sam Aca Lukas je rekao da je mnogo toga objavljeno čega nema u knjizi.

- Ljudi koji su pročitali knjigu kažu da su to učinili bez pauze.

Knjiga sadrži i ekskluzivne fotografije iz detinjstva i privatnog života poznatog folkera koji je otkrio i koji deo mu je bio najemotivniji:

- Deo o detinjstvu mi je najemotivniji. Ne bih zadržao ništa za sebe, ali onda bi knjiga imala 5000 stranica.

- Knjiga Ace Lukasa zadovoljava tri najvažnija kriterijuma za dobru autobiografiju, a to su iskrenost, otvorenost i duhovitost, odnosno šala na svoj račun, što su i najveći kvaliteti ove knjige. Mi se sa njim možemo slagati ili ne, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali važno je napomenuti da stav Ace Lukasa nije i stav Lagune - rekao je izvršni urednik knjige Srđan Krstić.

Foto: redportal.rs/Laguna

Vanja Bulić, koji je zajedno sa Lukasom radio na knjizi, otkrio je da je autobiografija njegova dugogodišnja ideja:

- U ovoj knjizi čitate o beogradskom mangupu koji je sa 14 godina završio i osnovnu i srednju muzičku školu, komponovao i iz rokerskih prešao u narodnjačke vode, ali to rokersko iz njega nikada nije iščezlo.

Tome u prilog išao je i repertoar koji je Aca Lukas izveo na sceni Pozorišta na Terazijama, a publika je mogla da čuje hitove EKV-a, Olivera Dragojevića, Đorđa Balaševića i sasvim neočekivano pesmu za decu Pozdravite moga tatu.

Foto: redportal.rs/Laguna

Veliki broj ličnosti sa javne scene prisustvovao je promociji, između ostalih Jelena Bačić Alimpić, Dragan Džajić i drugi.

Da li su sve laži o Aci Lukasu istinite, a sve istine lažne, proverite u knjizi Ovo sam ja, a možete je pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, na sajtu laguna.rs, kao i na kioscima.

Foto: redportal.rs/Laguna

Autor: redportal.rs

#aca lukas

#knjiga

#mima karadžić

#ovo sam ja

#promocija