Pedijatar i psiholog objašnjavaju zbog čega ovaj postupak nije dobar

Pevačica Vesna Đogani ponovo se našla u žiži javnost, ali ovoga puta zbog izjave koju je nedavno dala, a koja se tiče toga da ljubi svoju decu u usta. Naime, pevačica je rekla da Đole, kao i ona uvek pored zagrljaja ljube decu u usta, s tim što je ona to prestala da čini kada joj je sin ušao u pubertet.

- Ljubim svoju decu u usta. Sina sam prestala da ljubim kad je ušao u pubertet, negde u petom, šestom razredu. Meni je potpuno prirodno da se deca ljube u usta i nije mi jasno zašto to osuđuju, pazim samo kad sam našminkana. Zagrljaj i poljubac nas leče. Svi oko mene grle i ljube decu u usta, ne znam zašto je to štetno, i u inostranstvu sam to videla da je to normalno. Pedijatar mi je čak rekao da je to normalno i da tako jačam imunitet svom detetu. Đole takođe ljubi svoju decu - rekla je pevačica, dok se pedijatar Saša Milićević ne slaže sa pevačicinim mišljenjem.

Foto: Pink.rs/nepoznato

Pedijatar je naveo nekoliko razloga zbog kojih nije dobro ljubiti decu u usta:

- Poljubac je divna stvar i jako važna za odrastanje deteta, ali baš u usta ne, to može da dovede do toga da dece dobije klicu bakterija koju majka ima i da onda nastanu razni problemi. U usta se ljubi partner, a deca ne. Postoje različite infekcije ne samo usne duplje, nego i disajnih puteva, zato to treba i izbeći. Usta su ulazan put za infekcije, zato se takav poljubac treba izbegavati. Pogotovo ne treba ljubiti sinove u kasnijem dobu, to može da ima neke svoje posledice - rekao je pedijatar, prenosi Kurir.

Ljubljenje dece u usta prokomentarisao je i psiholog Ana Janković koja je rekla da ovaj način izražavanja ljubavi ipak pomera neke granice.

Podsećamo, Ana Nikolić nedavno je zbog istog postupka iskritikovana na društvenim mrežama.

Autor: redportal.rs

#deca

#ljubljenje u usta

#vesna đogani

#Đole