Vlasnik Spejs Iksa i suvlasnik Tesle

Ilon Mask, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, kao gost-domaćin američkog televizijskog šoua Saterdej Najt Lajv kazao je da ima Aspergerov sindrom.

U uvodnom obraćanju gledaocima je poručio da je prva osoba sa Aspergerovim sindromom koja vodi ovaj šou, ali to nije tačno.

Naime, kanadski glumac Den Ejkrojd 2003. godine bio je prvi gost-domaćin šoua sa ovim sindromom, a koji je tom prilikom otvoreno govorio o sindromu, prenosi američki list Dejli Bist.

Ostatak obraćanja Mask je iskoristio da se našali na račun svog statusa, kao i na svoju fasciniranost kriptovalutom Doudžkoin.

Aspergerov sindrom je, inače, stanje iz autističnog spektra, a koje je povezano sa socijalnim poteškoćama. Pojedini stručnjaci predlažu zapošljavanje osoba sa ovim sindromom jer mogu da ostvare uspeh u tehnologiji, preduzetništvu i drugim poslovima za koje su potrebne analitičke veštine, prenosi portal Kliks.

Poslovni magazin Forbs je Maskovo bogatstvo procenio na 166 milijardi dolara. Veći deo bogatstva je ostvario suvlasnišvom u kompaniji Tesla i potpunim vlasništvom nad kompanijom Spejs Iks, prenosi Tanjug.

On nije prvi milijarder koji je bio voditelj šoua Saterdej Najt Lajv. Pre njega u ovoj ulozi bili su bivši američki predsednik i biznismen Donald Tramp, televizijska zvezda Opra Vinfri i košarkaš Majkl Džordan.

Autor: politika.rs

#Ilon Mask

#aspergerov sindrom