Metastaze počele da se povlače

Poznati domaći tekstopisac Marina Tucaković već izvesno vreme bori sa sa teškom bolešću, a kako pišu mediji, njeno zdravstveno stanje se poboljšalo i metastaze su počele da se povlače.

Marina je tokom prošle nedelje bila na kontroli na Onkološkoj klinici gde joj je saopšteno da su se metastaze povukle sa glave.

- Pluća se polako oporavljaju, terapija i lekovi koje uzima daju rezultata, a ono što je Marinu posebno usrećilo je informacija da skoro sve metastaze koje je imala na glavi su se povukle. Tokom lečenja pluća, ustanovljeno je da se tumor proširio, pa su lekari morali da biju bitku na više frontova. Bilo je pitanje samo šta je prioritet i šta prvo lečiti. Pored terapije koju su joj prepisali, hemioterapije koju je dobila, velikog udela su imali i melemi iz manastira i praafričkog drveta, tako da su sada prognoze bolje nego ikad. Savet lekara je i dalje mirovanje, izbegavanje stresova, čuvanje od korone pošto u ovoj fazi lečenja ne sme da se vakciniše – izjavio je Marinin prijatelj za Svet.

- Sledećeg meseca će imati još jednu kontrolu gde će konzilijum odlučiti da li je potreban još jedan ciklus zračenja ili će drugim lekovima nastaviti lečenje – otkrio je izvor za pomenuti portal.

Foto: Printscreen Instagram/makitucakovic.fanpage

Autor: redportal.rs

#Marina Tucaković

#bolest

#lečenje

#metastaze