Dragan Petrović se prisetio studentskih dana i priča Vlaste Velisavljevića

Dragan Marinković Maca u svom studiju emisije Kasnog Zornjaka ugostio je svog imenjaka i kolegu glumca Dragana Petrovića Peleta, koji se tokom emisije prisetio studentskih dana, ali i priča koje je tokom života govorio nedavno preminuli glumac Vlasta Velisavljević.

Foto: Printscreen RED TV

Dragan Petrović Pele diplomirao je u prvoj klasi profesora Vladimira Jevtovića zajedno sa glumcima Draganom Bjelogrlićem, Vesnom Trivalić, Miloradom Mandićem Mandom, Srđanom Todorovićem i još nekoliko njih, a studentske dane opisao je kao kreativno ludilo u kome su svi uživali. Nije bilo bitno ko je sa kog smera bio, svi su se družili kao što se druže i dan-danas, kako je rekao Pele, iako se ne čuju svakog dana.

Na Macino pitanje: "Koliko se FDU promenio do danas?" glumac je odgovorio da smatra da je promena velika, jer svake godine dolaze novi studenti, to su nove generacije koje menjaju i sa sobom donose duh modernog vremena.

Pele danas predaje na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a kako je otkrio, nikada nije ni sanjao da će izgraditi karijeru kakvu ima danas. Takođe, glumac je izjavio da i dan-danas misli da ništa ne zna. 😅

Foto: Printscreen RED TV

Popularni glumac već 33 godine nalazi se u braku sa Olgom Odanović, našom poznatom glumicom, za koju kaže da odlično kuva. 😁 Kao prednost vidi to što se oboje bave istom profesijom, jer ona uvek zna gde je i sa kim je, rekao je glumac kroz smeh i dodao da imaju dosta razumevanja jedno za drugo, upravo zbog istog posla kojim se bave. Njihovim koracima krenula je i ćerka Lenka, koja trenutno studira glumu na FDU.

Pele je otkrio da nije želeo da bude u komisiji kada je njegova ćerka upisivala fakultet, jer mu je bilo neprijatno, a da je nekim slučajem ostao u komisiji glasao bi protiv svoje ćerke.

Tokom emisije Pele se prisetio kolege i prijatelja koji je nedavno izgubio bitku sa koronavirusom glumca Vlaste Velisavljevića za koga je rekao da je upravo on dokaz da nemaju svi anđeli krila i dodao da je bio ubeđen da će Vlasta savladati virus.

Foto: glossy.espreso.co.rs/DRAGANA UDOVIČIĆ

Kroz priču o Vlasti i legendi o žutom cvetu, koju je Maca gledaocima pročitao na početku emisije, Pele se prisetio jedne priče koju je čuo od nedavno preminulog glumca putem koje je objasnio otkud u Beogradu toliko oraha, kada ih niko nije sadio?

Naime, kako je Vlasta pričao, ruskim vojnicima često su pored redovne hrane pakovali i orahe koji mogu dugo da stoje, a da se ne pokvare, i samim tim nađu se vojnicima kada ostanu bez hrane. Vojnici su tada ginuli u velikom broju i sahranjivani su po Beogradu, a iz njihovih džepova proklijali su orasi. Mnoga stabla oraha ponikla su na ovaj način.

Ukoliko ste propustili neku epizodu Kasnog Zornjaka možete je pogledati na Jutjub nakalu RED TV-a.

Autor: redportal.rs

#Dragan Marinković Maca

#Kasni Zornjak

#Vlasta Velisavljević

#dragan petrović pele

#red tv