Kreativna porodica Stojanović o filmu, knjigama, sportskom novinarstvu i karlingu ovog jutra u Kasnom Zornjaku 😎

Dragan Marinković Maca u studiju najnekonvencionalnijeg jutarnjeg programa - Zornjak ugostio je kreativnu porodicu Stojanović. O filmu, glumi, pantomimi, karlingu, sportskom novinarstvu i još mnogo čemu Maca je razgovarao sa Markom, Filipom i Darom. 😎

Foto: Printscreen RED TV

Marko Stojanović, glumac i čuveni pantomimičar, nedavno je izdao knjigu koja nosi ime Komunikator = Gladijator, koja predstavlja jednu vrstu priručnika za vođe, umetnike, veštinu komunikacije. Iako nije pisac, Marko je odlučio da se tokom pandemije ipak posveti pisanju i objavi pomenutu knjigu, a kako je otkrio gledaocima RED TV-a, nekada je držao obuku političarima za javni nastup. 😎

Foto: Printscreen RED TV

Ono što knjigu Komunikator = Gladijator izdvaja od ostalih jeste mogućnost da se vežbe, odnosno slike, iz knjige pretvore u video preko određene aplikacije, koja će uskoro biti dostupna, jer se trenutno čeka na njeno odobrenje, kako je Marko obavestio.

Kako kaže, veština komunikacije je u današnjem vremenu veoma bitna jer živimo u dobu gde se svaka reč meri i više pažnje privlači forma, nego suština.

Foto: Printscreen RED TV

Pored Marka, talenta za umetnost u porodici Stojanović ima i glumčev sin Filip, koji se trenutno nalazi na 3. godini studija kamere na FDU. Tokom emisije imali smo priliku da saznamo nešto više o filmu koji je Filip snimio.

Na ideju za film došao je kroz razgovor sa ocem, a filmom je hteo da prikaže momenat karantina kada smo svi bili u kući i kako je pandemija uticala na čoveka.

Foto: Printscreen RED TV

Ništa manje kreativna i uspešna od Marka i Filipa nije ni Dara, supruga, majka, nekadašnji sportski novinar, obožavalac karlinga i avanturista, kako smo mogli zaključiti tokom emisije.

Da posao sportskog novinara nije lak, pogotovo ukoliko je reč o prošlom periodu, govore i priče koje je Dara podelila sa gledaocima tokom emisije. Pored toga što je nekada bila jedini ženski reporter, bilo je i slučajeva kada je sa motora, tokom biciklističke trke kroz Jugoslaviju, jedina pravila ekskluzivne fotografije. 📷

Zajedno sa sinom Filipom, Dara je nastupala na svetskom prvenstvu u karlingu, koje se odražavalo u Švedskoj, a učestvovala je i u akciji pravljena staze za karling ispred TC Ušće, gde je za samo nedelju dana na stazi prošlo oko 3.000 ljudi.

Autor: redportal.rs

#Kasni Zornjak

#film

#gluma

#pantomima

#sportsko novinarstvo

#stojanović