Poznati košarkaš govorio o karakteru vrhunskog sportiste

Dragan Marinković Maca u najnekonvencionalnijem jutarnjem programu - Zornjak, koji se emituje na RED TV-u svakog radnog dana u periodu od 10 do 12 časova, ugostio je košarkašku legendu Dejana Tomaševića, koji je tokom emisije govorio o karakteru vrhunskog sportiste, a prisetio se i dana kada je igrao za reprezentaciju. 🏀😎

Foto: Printscreen RED TV

Kada je reč o karakteru vrhunskog sportiste, Dejan je otkrio da ključ uspeha leži u tome da moraš biti fizički spreman i konstantno se truditi da budeš bolji od ostalih. Životni vek sportiste, odnosno period u kome je najaktivniji i može da postiže dobre rezultate je od 10 do 15 godina i treba ga pametno iskoristiti.

Dejan Tomašević otkrio je tokom emisije da nije ni slutio kakav uspeh u karijeri će doživeti i da je u početku sebe više gledao kao vatrenog navijača kluba, nego kao vrhunskog sportistu. 😅

Prvo pojavljivanje u dresu reprezentacije Dejan je doživeo 1993. godine, kada mu je rival bila Grčka, dok utakmica koje se uvek rado seća jeste ona protiv Italije 1995. godine, kada je reprezentacija vratila titulu u našu zemlju.

Foto: Printscreen RED TV

Jedino za čim je ostao žal, kada je karijera u pitanju, jeste zlato na Olimpijskim igrama, koje mu je za dlaku izmaklo iz ruku 2004. godine.

Kao igrače protiv kojih je bilo najteže igrati, Dejan je izdvojio Zorana Savića i Arvidasa Sabonisa, a reči hvale imao je i za košarkaša Hafmana, koji je jedini uspeo da ga pobedi u individualnom duelu.

Svojevremeno, Dejan se našao u spotu Dragane Mirković, kao i u spotu grupe Tap 011, a kako se košarkaš snašao u muzičkim vodama, možete pogledati u videu ispod:

IZVOR: YT / Tv Arhiva

Poznati košarkaš otkrio je da pesmu I u dobru i u zlu njegova žena i sada pušta kada želi da se razveseli. 😁🎶

IZVOR: YT / cool boy

Autor: redportal.rs

#Dragan Marinković Maca

#KOŠARKA

#Kasni Zornjak

#dejan tomašević