Apeluje se na radio-stanice i televizije da u većim procentima puštaju pesme domaćih izvođača

Pevačica Aleksandra Kovač pokrenula je inicijativu Puštajmo srpsko apelujući na medije, radio-emitere i televizije da u svoj program stave veći procenat pesama domaćih izvođača.

Zbog pandemije koronavirusa i zabrane okupljanja mnogi pevači su ostali uskraćeni za nastupe a samim tim i za mogućnost zarade.

Popularna pevačica pozvala je na solidarnost, a njenu akciju su podržale mnoge javne ličnosti: Jelena Tomašević, Marina Tadić, Ana Stanić i Marina Tucaković

View this post on Instagram

Ne postoji bolji trenutak za akciju #puštajmosrpsko od ovog sada, kada naši muzički autori, kompozitori, aranžeri i kantautori, kao i izvođači, ne mogu da stvaraju i rade kao pre pandemije Korona virusom. Zato apelujem na srpske medije (radio i TV stanice) da procenat muzike domaćih autora i izvođača (državljana Srbije) koja se emituje, bude mnogo veći od dosadašneg, ali i od procenta muzike stranih autora. Godinama unazad srpski mediji daju ogromnu prednost stranim autorima i izvođačima, pogotovo onima iz regiona, što znači da srpki autori manje zarađuju, i novac ne ostaje u Srbiji. Sada je vreme da napokon podržimo naše kreativce, profesionalce i stvaraoce, ljude koji su izabrali da rade i žive u Srbiji, koji žive od autorskih i izvođačkih prava, od emitovanja muzike koju stvaraju i izvode. Više nego ikada pre, moramo biti tu jedni za druge i misliti na državljane Srbije i njihov opstanak u ovim teškim vremenima.

A post shared by Aleksandra Kovac (@aleksandrakovac) on

IZVOR: IG / @aleksandrakovac

View this post on Instagram

@aleksandrakovac hvala na inicijativi 🙏❤️ #puštajmodomaće #puštajmosrpsko

A post shared by Jelena Tomasevic Bosiljcic (@jelenatomasevic_official) on

IZVOR: IG / @jelenatomasevic_official

Foto: Instagram.com/Instagram story printscreen / marinatadic_official

IZVOR: IG / Instagram story Printscreen @marinatadic_official

Foto: Instagram.com/Instagram story Printscreen / @ana1stanic

IZVOR: IG / Instagram story Printscreen / @ana1stanic

Autor: redportal.rs

#aleksandra kovac

#ana stanic

#marina tadic

#puštajmo domaće