Automobil je dovršen tek nakon Gadafijeve smrti

Nizozemski trgovac polovnim luksuznim i sportskim automobilima Auto Leitnera sada nudi jedan od najređih automobila na svetu, Maybach 57 S Coupe, izrađen po narudžbi ubijenog libijskog čelnika Moamera Gadafija.

Planirala se izrada 200 ovakvih automobila, ali na kraju je napravljeno samo 8 primeraka od kojih je onaj pod brojem 004 kupio Gadafi. Automobil je izrađen ručno u Karosserie Manufaktur Weinsberg koja je deo Xenatec Grupe.

Automobil je dovršen tek nakon Gadafijeve smrti. Luksuzno vozilo prešlo je tek 2.300 kilometara, a kako ističu u nizozemskom salonu Auto Leitner, reč je o primerku s najmanjom kilometražom na svetu.

Pokreće ga 6-litarski AMG V12 Turbo motor od 615 konjskih snaga, ima 5 brzina i automatski menjač koji ubrzava od 0 do 100 kilometara na sat za 5 sekundi. Automobil je prvo kupljen za 675.000 evra, a sada se nudi po ceni od 961.950 evra.

Bež je boje i ima bogatu unutrašnju opremu. Putnicima na stražnjim sedalima na raspolaganju su frižider i telefon, a u prednja i stražnja sedala imaju funkciju masaže. Tokom vožnje mogu uživati i u vrhunskom Bose ozvučenju.

View this post on Instagram

A post shared by motordynasty (@teammotordynasty)

IZVOR: IG / teammotordynasty

Autor: redportal.rs

#Maybach 57 S Coupe

#Moamer Gadafi

#automobil

#ručna izrada