Selo Kukulje kod Bijelog Polja čiji su meštani skoro dve decenije meta pošalica zbog gotovo stopostotnog glasanja za Demokratsku partiju socijalista, bilo je u nedelju u vreme glasanja za predseddnika Crne Gore poprište teških optužbi, guranja, psovki.

Sedam članova porodice Hajrović tvrde da su predstavnici DPS-a na biračkom mestu u osnovnoj školi u Kukuljama delili novac za glasanje. Njima je, navodno, takođe bio obećan novac, ali su prevareni.

Došlo je i do fizičkog sukoba jer navodno aktivisti DPS ljudima, koje su telefonom proganjali i zvali da dođu uz Nuve i glasaju, nisu želeli da im daju po obećanih 300 već samo 50 evra.

Irfan Hajrović izjavio je novinarima da su ga više puta udarili E.A. , M. B. i R. B., i da su u metežu povređeni on i njegova majka, koja je navodno nakon guranja pala u nesvest, posle čega je transportovana u bolnicu u Bijelom Polju.

- Jedna osoba je podnela prijavu Odeljenju bezbednosti Bijelo Polje. O svemu je obavešten državni tužilac, koji je naložio prikupljanje obaveštenja od više ljudi. Postupanje policije i Tužilaštva je u toku, nakon čega će se tužilac izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji dela - saopšteno je iz policije, povodom fizičkog sukoba na platou ispred biračkog mesta u Kukuljama.

Irfan tvrdi da je ispred biračkog mesta novac delio F.A., čiji je brat E. S. bio na glasačkom mestu, a u vozilu u kom je deljen movac, bio je navodno i E. O., funkcioner iz Bijelog Polja.

- Moje sestre I.H. S.H. koje su došle iz Budve, zvali su 300 puta i obećali da im daju po 300 evra za putne troškove za ostalo, međutim, nisu dobile novac. Nudili su mom ocu 300 evra, ali njima nisu dali. Hteli su im daju po 50 evra, a nekima ništa, jer će, navodno biti para u drugom krugu. Neki od građana su se zbunili, neki su uzimali po 50, neki 30 evra. Tražio sam da se da svima isto, ili da se ne da nikom. Mi glasamo i bez para. Dakle od sedam članova moj otac Ismet Hajrović jedini je dobio 300 evra, jer je prvi ušao u to vozilo, a mi ostali nismo ništa dobili - izjavio je Irfan Hajrović, tvrdeći da se oseća prevareno, jer nije ispoštovan dogovor da se u selu naspe put i asfaltira.

Irfan je istakao da je svestan da je prevaren i da su u pitanju nezakonite radnje, dok prozvani tvrde da nemaju ništa sa skandalom...

Oglasili su se i iz DPS.

- Ne znamo ništa o incidentu. Ne poznajemo osobe koje se pominju - saopšteno je iz OO DPS Bijelo Polje.

Autor: Novosti.rs