Vino nije koštalo 1,7 miliona rupija, već 17 miliona.

Australijski turista na Baliju napravio je skupu grešku kada je naručivao večeru u restoranu, zbog čega je ceh na kraju večeri iznosio više od 2.000 australijskih dolara, skuplje nego što je platio čitav odmor.

Neimenovani Australijanac letovao je na indonežanskom ostrvu proslavljajući rođendan sa prijateljima kada je napravio grešku, navodi New Zeland Herald.

On i njegovi prijatelji odlučili su da naruče flašu vina zajedno sa večerom, navodi Australijanac opisujući svoju grešku na Fejsbuku, prenosi RTS.

Izabrali su flašu vina sa dna stranice: Domaine Leflaive Chevalier-Monrachet, berba 2004. sa cenom od 1,7 miliona indonežanskih rupija, odnosno oko 170 australijskih dolara.

- Definitivno više nego što bih uobičajeno platio u Australiji, ali bila je rođendanska proslava. 170 dolara, nije strašno pa sam pozvao konobara, koji je napravio pauzu i pitao me: Da li ste sigurni, gospodine? - naveo je turista, koji priznaje da je bio malo uvređen kada ga je konobar pitao.

- Rekao sam da ne brine misleći se u sebi kako sme da pomisli da ne mogu da platim 170 dolara za flašu vina. Popili smo celu bocu i uživali u večeri, a u jednom trenutku je izašao i šef da se upozna sa nama - objasnio je Australijanac.

Na kraju večeri platio je račun i nije mnogo obraćao pažnju. Međutim, kada je sutradan proverio neprijatno se iznenadio.

Otkrio je da vino nije koštalo 1,7 miliona rupija, već 17 miliona, odnosno skoro 1.700 australijskih dolara.

- Ta večera je zapravo koštala više nego ceo odmor - dodao je turista.

Autor: Telegraf.rs

#Bali

#večera

#vino