Gradonačelnik Pule, Filip Zoričić zabranio je nastupe Ane Bekute, Zorane Mićanović, Duška Kuliša i Dragana Kojića Kebe u ovom gradu, a sada se oglasio predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

Čini se da su nastupi folk pevača u Hrvatskoj ovih dana glavna tema, te je i predsednik dao svoj sud i tom prilikom je za hrvatske medije istakao da pola HDZ-a sluša tu muziku.

- To se iz ljubavi naziva cajkama. Od srca. Ja ne volim tu muziku, nikad je nisam podnosio. Bole me kosti od te muzike, ali ne bi zabranio da slušaju ako žele. Odluka je to gradonačelnika. Ja većinu stvari ne bih zabranjivao. Cajke treba suzbiti svim legalnim sredstvima, ja bih im dao da pevaju, pola HDZ-a to sluša - rekao je Milanović.

Podsetimo, pevačica Ana Bekuta se tim povodom oglasila, a nakon što je on izjavio za Srbe da su "smeće", ona mu je uzvratila istom merom.

- U Puli i Istri sam provela dovoljno vremena da ih upoznam. Đubre, ili kako rekoše smeće, nema naciju. Smeće ne može biti srpsko ili hrvatsko. Smeće je jednostavno đubre i smeće. Vidim da ga i u Srbiji i u Hrvatskoj imamo u jednakim količinama. Ako mi dozvole akteri današnjih vesti da im dam jedan savet iz života: Kada ti se program ne sviđa, prebaci ga. Kada ti se kafić ne sviđa, promeni ga. Kada ti se koncert ne sviđa, ne kupuj kartu. Vrlo je jednostavno. Vidimo se u Osijeku - poručila je.

Autor: RedPortal