66-godišnja žena je 28. decembra primljena u odel za negu Centra za specijalnu negu za Alchajmerovu bolest

Živu ženu iz SAD-a poslali su u mrtvačnicu u vreći za leševe, da bi je radnici tog odeljenja otkrili kako pokušava da "uhvati" vazduh, stoji u izveštaju.

Ustanova u SAD-u kažnjena je s 10.000 američkih dolara nakon što su zdravstveni radnici greškom proglasili ženu o kojoj su pazili, mrtvom, prenose Nezavisne.

Žena je, prema izveštaju Odela za inspekcije i žalbe Ajove, otkrivena živa više od dva sata kasnije u vreći za leševe u pogrebnom preduzeću.

66-godišnja žena je 28. decembra primljena u odel za negu Centra za specijalnu negu za Alchajmerovu bolest Glen Ouks u Urbandejlu "zbog senilne degeneracije mozga", stoji u izveštaju podnesenom u sredu, 1. februara.

Kako se stanje pacijentice pogoršavalo, član osoblja primetio je znakove da je umrla u ranim jutarnjim satima 3. januara.

- Radnica je prijavila da su oči žene bile otvorene. Opipala je vrat na karotidnoj arteriji i poslušala prsa. Nije osetila puls, a štićenik u to vreme nije disao. Osetila je da je specijalizant preminuo i obavestila je medicinsku sestru.

- U 6 ujutro medicinska sestra je pet minuta procenjivala stanje žene i takođe verovala da je umrla. Ustanova je potom pozvala ženinu porodicu i pogrebno preduzeće - navodi se u izveštaju inspektora.

Direktor pogrebnog preduzeća stigao je u 7.38 ujutro i stavio ženu "u platnenu vreću i zatvorio ju", stoji u izveštaju.

Ali kad su radnici pogrebnog prduzeća otkopčali vreću s telom u 8.26 ujutro, otkrili su da se ženina prsa miču i da hvata vazduh, rekao je inspektor.

Autor: Nezavisne

#Alchajmerova bolest

#Glen Ouks

#SAD

#Sahranili je živu

#sahrana