Ovaj nesvakidašnji slučaj, kako se sumnja, dogodio se na proleće, a sada je dobio epilog

Vehab B. (19) optužen je da je u opštini Donji Vakuf prokockao novac koji je prikupljen za maturu, te zatim prodao dva očeva ovna, a njemu rekao da su ukradeni, piše etrebinje.

Ovaj nesvakidašnji slučaj, kako se sumnja, dogodio se na proleće, a sada je dobio epilog u Tužilaštvu i Sudu.

Naime, optužnicu protiv njega podiglo je Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, a potvrdio ju je Opštinski sud u Bugojnu.

- On je 29. aprila ove godine oko 16 sati, na području Donjeg Vakufa, u sportskoj kladionici, igrajući igre na sreću potrošio novac koji je prikupljen za maturalnu zabavu. Reč je o 450 KM - navodi se u optužnici, a potvrđeno je Nezavisnim novinama.

Potom je, kako se dodaje, iskoristio odsustvo svog oca te je preko jednog internet sajta za kupoprodaju stupio u kontakt sa potencijalnim kupcem K.S. i ponudio mu na prodaju dve ovce.

- Kada je K. S. došao, Vehab je otključao štalu u kojoj su bile ovce, izveo dva ovna i prodao K. S. za 500 maraka - ističe se u optužnici.

Potom je, naglašeno je, svom ocu prijavio da su nepoznate osobe provalile u drvenu štalu i ukrale dva ovna.

- Pripadnici Policijske stanice Donji Vakuf su 30. aprila od K.S., uz potvrdu o privremenom oduzimanju, oduzeli dva ovna i vratili ih Vehabovom ocu - istaknuto je u optužnici.

Optuženom se stavlja na teret krađa, za šta je Krivičnim zakonom Federacije BiH propisana novčana ili zatvorska kazna do tri godine.

Autor: etrebinje

#Bugojno

#Donji Vakuf

#Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona

#Vehab B.