Nema opravdanja da upropašćavate svoj i tuđe živote...

Vulin je istakao da će za vreme trajanja Exita biti angažovani i pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad, kao i da će posebno biti angažovani prilikom održavanja vatrometa.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin obišao je Petrovaradinsku tvrđavu i prostor na kome će se održati muzički festival EXIT i naglasio da će pripadnici policije učiniti sve da posetioci festivala budu bezbedni i sigurni, ali i da će svaki diler droge i konzument droge biti strogo kažnjen, prenosi N1.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, rukovodioci MUP-a i članovi Operativnog štaba referisali su Vulinu o preduzetim merama i stanju bezbednosti uoči početka festivala.

- Učinićemo sve da svakog narko-dilera uhapsimo i privedemo pravdi, ali isto tako ni konzumenti narkotika neće biti pošteđeni, učinićemo sve da im maksimalno otežamo mogućnost za kupovinu i konzumiranje narkotika. Dođite na EXIT, uživajte u muzici, ali nemojte da se drogirate, nema opravdanja da upropašćavate svoj i tuđe živote - istakao je Vulin.

Dodao je da, za četiri dana trajanja EXIT festivala, očekuju prisustvo preko 200.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva, kao i da je veliki broj pripadnika policije angažovan na obezbeđenju prostora na kome se EXIT održava, ali i na obezbeđenju kampa za posetioce festivala, na Štrandu.

- S obzirom na to da se protiv naše države vodi specijalni rat i da su lažne dojave o postavljenim bombama česte, posebnu pažnju posvetili smo aktivnostima protivdiverzione zaštite, preventivni protivdiverzioni pregledi vršiće se svakodnevno - poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Autor: N1

#Aleksandar Vulin

#EXIT

#NOVI SAD