Imena Zelenski i Kličko zapravo su se pojavili kao favoriti 😲

U parku divljih životinja Mehlmeisel u Bavarskoj živi divlja svinja po imenu Putin, a s obzirom na situaciju u Ukrajini, zaposleni u parku morali su mu pronaći novo ime.

Divlja svinja teška 200 kg nosila ime Putin pune 4 godine. Ova svinja rođena u Rusiji sada se zove Eberhofer, a to je ime prevladalo na internetskom glasanju, u nedjelju naveče objavio je Wildpark Waldhaus Mehlmeisel u okrugu Bajrojt.

- Mi smo skladan, prelep mali park divljih životinja i takvo se ime jednostavno nije uklapalo - rekao je vodič Ekard Mikiš.

Predlog Eberhofer došao je od voditelja zabavnog programa Ringlstetter na Bayerischer Rundfunku. Ime je aluzija na "Eberhoferove kriminalističke romane" koje je napisala Rita Falk i delimično snimila, u kojoj je u fokusu istoimeni istraživač, prenosi Index.

Glasati se moglo i za imena Igor, Frederick i Mir. Više od 2.700 osoba dalo je predlog za novo ime svinje, a izabrano je 5 za koje se moglo glasati. Imena Zelenski i Kličko zapravo su se pojavili kao favoriti, ali nisu bili uključeni u poslednje kolo. 

Autor: Nezavisne novine

#Svinja

#ime

#putin