Predstavljao se kao akademik regenerativne, antiejdžing i estetske medicine

Lažni plastični hirurg Sava Knežević (23) iz Batajnice u svojoj “ordinaciji” imao je okačeno nekoliko diploma. Kako Blic saznaje, dve su s edukacije koje organizuje kompanija Elpida Medikal iz Beograda, a gde je navodno završio osnovni i napredni kurs estetske medicine.

Lažni hirurg je osakatio na desetine ljudi, a uhapšen je posle bekstva i skrivanja sa majkom, cvećarkom Danijelom, koja je imala ulogu medicinske sestre. Na zidovima ordinacije u centru Beograda na Terazijama bilo je desetak različitih diploma i sertifikata, koje je trebalo dodatno da ubede žrtve da su na pravom mestu i u stručnim rukama.

Kasapin Knežević, inače maser, koji je završio prvu godinu stomatologije, okačio je diplome kursa koji organizuje Elpida Medikal i koji su namenjeni doškolavanju lekara. Inače, prostorije Elpide Medikal i takozvane ordinacije Kneževića deli bukvalno jedna ulica. U Elpidi Medikal potvrđuju za Blic da su i oni upoznati sa fotografijama na kojima je Knežević dobio njihovu diplomu.

- Ne on nije završio naš kurs. To je laž i falsifikat. Te diplome su iz 2016. godine i nije mogao da pohađa kurs tada zbog svojih godina. Sve je falsifikovao i na tim diplomama nema našeg pečata i piše Beograd-Pariz a mi nemamo ništa s Parizom - tvrdi za Blic predstavnica Elpide Medikal, koja se predstavila kao Vera.

Inače, lažni hirurg koji je pojedinim svojim pacijentima ne samo unakazio lice već im ugrozio i život lažirao je i godinu rođenja. On se predstavljao kao devet godina stariji nego što jeste. Umesto 1998. kao godinu rođenja navodio je 1989.

Tako je sa svega 19 godina držao predavanja doktorima u klinici La clinique de Paris u Tirani. Na internet stranici ove klinike objavljen je snimak na kome se Knežević hvali vrhunskim tretmanima koje radi. Kako Blic saznaje, operisao je albansku pevačicu Čiljetu (Ciljeta Xhilaga).

Lažni hirurg nije se libio da daje komentare javno i Blic je pronašao jedan od njegovih retkih intervjua. Pre nekoliko godina 2018. godine predstavio se kao "akademik regenerativne, antiejdžing i estetske medicine" i davao stručnu analizu kako je kojoj poznatoj ličnosti urađen zahvat. On je "otkrio" i da devojke često dolaze u njegovu ordinaciju sa slikama poznatih ličnosti i zahtevaju od njega da učini da izgledaju baš kao njihovi idoli.

Tako je lažni hirurg govorio kako devojke dolaze kod njega sa nerealnim zahtevima.

- Devojke često dolaze sa nerealnim zahtevima i slikama poznatih ličnosti. Uglavnom mi pokazuju slike članova porodice Kardašijan, Emine Jahović i Jelene Karleuše. Pre nego što se dogovorimo oko intervencije, ja im kažem da li mogu da im ispunim želje ili ne - pričao je 2018 "dr Sava Knežević".

Autor: Blic

#Batajnica

#Lažni hirurg

#Sava Knežević

#estetske operacije