Spoj autorskih i obrađenih pesama koje su otpevane na Marijin način 💖

Sjajna kantautorka Marija Mirković godinu je obeležila kreativnim zanosom i stvaranjem samostalnog autorskog opusa, a rezultat toga je istovremeno objavljivanje dva albuma – Ja sam Marija i I to sam ja.

Marija Mirković je muzičku karijeru započela u sastavu The Frajle, za koje je napisala neke od njihovih najpoznatijih hitova. Protekli period Marija je obeležila i brojnim saradnjama posebno pišući za Alku Vujicu s kojom, kako je i najavila, stvara pozitivne i energične pesme.

U punom prestoničkom klubu Dorćoleta, a u društvu muzičara, prijatelja, saradnika i medija, održala koncertnu promociju oba abuma. Sa svojim bendom i uz podršku gudačkog kvarteta Vorteks strings Marija je osvojila sve prisutne, koji su sa oduševljenjem i spontanim aplauzima dali najveću potvrdu kvalitetu njenog izvođenja

Foto: Antonio Ahel

Na prvom albumu Ja sam Marija se nalazi 9 autorskih pesama, a Marija je publici već predstavila singlove Ne pitam te ja za nju, Moja duša i Prezirem samoću, a sa numerom Požuri, požuri je učestvovala i na Izboru za pesmu Evrovizije 2022.

Veliki doprinos konačnom zvuku albuma Ja sam Marija dali su: Branimir Mihaljević kao producent i aranžer, Alka Vuica, Nenad Ninčević, Rando Stipišić, Luka Mrduljaš i Hrvoje Domazet.

IZVOR: YT /Marija Mirković

Drugi album I to sam ja je posebna poslastica za sve ljubitelje pop muzike, Marijinog rada i njenog predivnog glasa. Na ovom albumu se nalaze obrade 8 pesama za sva vremena. Marija je odabrala omiljene pesme Lepe Brene, Rođe Raičevića, Džeja, Magazina, Olivera Dragojevića i zajedno sa Filipom Gjudom napravila posebne aranžmane, koje su poznatim pesmama dale potpuno novu dimenziju i život.

IZVOR: YT /Marija Mirković

Autor: Redportal.rs