Sve pesme su snimane u umetnikovoj sobi ili njegovom kućnom studiju tokom poslednje tri godine

Sjajni pančevački muzičar Ivica objavio je novi album na svim digitalnim striming platformama. Sve pesme su snimane u umetnikovoj sobi ili njegovom kućnom studiju tokom poslednje tri godine. Produkciju uglavnom potpisuje Milan Bjelica (Buč Kasidi, Iva Lorens, Ljubičice). Na albumu su tri već objavljena singla, a jedan od njih je "Nebo je opet crveno" sa Lukom Rajićem. - Cela situacija sa otkazivanjem svega i zatvaranjem u svoje domove naterala me je da razmislim o načinima na koje bežimo od stvarnosti, sebe, itd. Alkohol, san, zona udobnosti... a u početku je ideja bila da se sve pesme bave time. Onda sam odustao od toga, pesme su ostale, nastajale su nove i drugačije. I sve je bilo pomešano. Album izlazi pre svega zahvaljujući mom prijatelju Milanu koji me je indirektno ubedio da ne brišem pesme kao neki ludak. Pesma Spavaj ima tu nit koja povezuje prošlo i sadašnje vreme u mom životu – daj mi malo sna – ističe Ivica o samom albumu.

U pesmi Foliranje gitaru je svirao Petar Stevanović (iz benda Ljubičice), a u aranžmanu je učestvovao i Petar Pupić (Čaplja). Album se može naći na svim striming platformama https://kontrarights.lnk.to/Sansnova.

- Greška je bila što ove pesme nisam ranije objavio. Inače, volim da menjam i isprobavam nove stvari, zvukove, instrumente itd. Svašta se dešavalo u poslednje tri godine, što je dovelo do toga da su se pesme otuđile od mene (ili ja od njih, ne znam). Sada su mi daleko, većina, ali je jača potreba da se završi i zaokruži započeto. Sve o čemu ove pesme govore bilo je istovremeno izuzetno mračno, ali i lepo i nestvarno. I stalno preplitanje to dvoje. Nikada više u životu ne bih želeo da imam ovakav album. Ne sviđa mi se, ali treba da postoji. Takođe, da bih sačuvao ovo malo mentalnog zdravlja, potrebno mi je da ove pesme više ne budu samo moje - dodao je muzičar povodom izdanja.

Autor: redportal.rs