Opuštajuća i emotivna ljubavna pesma

Igor Vins pesmom Reči, koju potpisuje kao autor i kompozitor, ponovo ukazuje na širok spektar svog muzičkog izražavanja 🎶🎶🎶. Ovom laganom i suptilnom numerom autor kao da želi da nagovesti veoma uzbudljivu i intenzivnu godinu koja ga očekuje na muzičkom planu, kao i veliki uspeh koji je već ostvario ulaskom u ovogodišnji izbor za Pesmu Evrovizije pesmom Zato što volim, koju je napravio u duetu sa Banetom Lalićem. Dok sa nestrpljenjem čeka momenat kad će publici predstaviti i tu pesmu, imamo priliku da uživamo u mirnoj, idiličnoj muzičkoj priči.

Foto: redportal.rs/Jelena Petković

- Zoe Kida je svojim divnim, jedinstvenim vajbom i šarmom toliko oplemenila ovu pesmu da me je potpuno očarala 😍. Bilo je sjajno sarađivati sa njom. Znate, veoma je delikatno kada treba da izaberete nekog sa kim možete da podelite svoje emocije, svoju pesmu i ko će svojim izrazom biti u skladu sa atmosferom i emocijom koju pesma nosi, i još doprineti celom delu. A Zoe je bila savršena - izjavio je zadovoljni Igor Vins i dodao: - Nekako se krajnje spontano tako namestilo da ovako opuštajuća i emotivna ljubavna pesma bude kao uvertira i najava za nešto sasvim drugačije, za jedno veliko iznenađenje i pravu muzičku bombu koju ćemo Bane Lalić i ja izvesti na takmičenju za izbor za Pesmu Evrovizije 😎. I mnogo mi je drago da je tako, to je skroz u mom stilu - uz smeh završava Igor.

Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor se, na sebi svojstven način, razigrava sa žanrovima kao što su fank, soul, rok, rege, r'n'b, worldbeat, afrobit, džez i pop.

IZVOR: YT / Binta Sound

Kako na velikim festivalskim tako i na manjim, klupskim binama, Igora uvek prati njegov internacionalni mnogočlani bend Drum, Brass And Keys, koji karakteriše snažna duvačka sekcija, upečatljiva ritam sekcija, egzotični prateći vokali i neizostavne afro-funky plesačice

Foto: redportal.rs/Jelena Petković

Ovaj Beograđanin poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Osim najobimnije saradnje sa Femijem Kutijem, Vins je sarađivao i nastupao i sa mnogim drugim muzičkim velikanima, Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.

Nakon svog 2. albuma, snimanog uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu 2018. godine - Igor Vince & His Drum, Brass And Keys LIVE @ Kalemegdan, Igor Vins je objavio  nekoliko singlova, među kojima su Sreća je i Vreme je, u kome su gostovali najistaknutiji rege muzičari regiona Hornsman Coyote i Brain Holidays iz Hrvatske, koji je neposredno nakon objavljivanja dobio i titulu rege himne Balkana 😎🎶.

Autor: redportal.rs

#Igor Vins

#Zoe Kida

#kompozitor

#pesma

#reči