31. decembra u 17 časova 💖

Snovi o budućnosti počinju 31. decembra 2022. u 17 č. na novogodišnjem gala koncertu Dečije filharmonije San novogodišnje noći u MTS Dvorani. Ovaj izuzetni koncert je već tradicionalno prava prilika za sve generacije da se zaokruži stara godina i na najbolji način proslavi dolazak Nove godine. 

Publika će imati priliku da uživa u čuvenim delima klasične muzike u izvođenju talentovanih, mladih solista uz pratnju orkestra i pod dirigentskom palicom profesora Ljubiše Jovanovića, a na repertoaru će biti i popularni savremeni hitovi, kao i etno i džez program.

Više od 80 mladih umetnika predstaviće se publici, a među solistima je i specijalni gost Miloš Stosiek (17), austrijski violončelista i dobitnik prestižnih nagrada sa iskustvom sviranja u prestižnim orkestrima širom Evrope. Dolazak Stosieka iz Beča pomogao je Austrijski kulturni forum.

Koncert organizuju Centar beogradskih festivala – CEBEF pod pokroviteljstvom Grada Beograda i fondacija Deca deci. Ulaznice se mogu nabaviti onlajn, na sajtu ticekts.rs, kao i na blagajni MTS Dvorane i svim Ticket Vision prodajnim mestima.

Foto: Privatna arhiva/Dalibor Danilović

Članovi Dečije filharmonije su talentovani učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Među njima je i Teodor Vujanić (7) koji je prve muzičke korake napravio sa samo 5 godina na violini, a kasnije se odlučio za klavir i u prvoj godini nastupa osvojio čak šest prvih nagrada. Od mladih dama predstaviće se Tara Ljujić (12) na flauti koja već može da se pohvali brojnim nacionaknim i internacionalnim nagradama.

Neki od članova Dečje filharmonije su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije Deca deci, koja tako pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje. Takođe, u cilju stvaranja šire platforme za kulturnu razmenu i povezivanje najmlađih, fondacija Deca deci je od 2015. proširila aktivnosti i oformljen je Regionalni dečji orkestar koji čine deca iz 5 gradova: Beograda, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Skoplja. 

Autor: Redportal.rs

#CEBEF

#dečija filharmonija

#koncert