U 20 č. u Sali Beogradske filharmonije. 🎉

U utorak, 8. novembra u okviru BEMUS-a koncert će održati Ansambl Viva mjuz iz Sankt Peterburga, sa početkom u 20 č. u Sali Beogradske filharmonije.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Beogradske filharmonije.

Ansambl Viva mjuz čine vodeći muzičari Simfonijskog orkestra Državne akademske kapele Sankt Peterburga i solisti hora Glinka, jednog od najstarijih horova u Evropi.

Ovaj ansambl aktivno učestvuje u kulturnom životu, nastupajući na različitim događajima, uključujući one u Dvorani Sanktpeterburške filharmonije, Državnom muzeju Ermitaž, Velikoj sali Ruske akademije muzike Gnjesini, Državnom ruskom muzeju, Moskovskoj teološkoj akademiji, Kalinjingradskoj katedrali, kao i u samoj Državnoj akademskoj kapeli Sankt Peterburga.

Viva mjuz je imao veoma uspešan nastup u Hamburgu, u okviru Međunarodnog festivala Ruske sezone. Osvojio je i nagradu na ruskom takmičenju Muzički talenti Rusije 2020. u nominaciji kamernih ansambala.

Posvećen popularizaciji umetnosti, ovaj ansambl koristi širok spektar stilova: od barokne muzike do savremenih kompozitora. Za njegove članove je svaki živ nastup jedinstvena prilika da svoju ljubav prema umetnosti podele sa slušaocima.  

Autor: Redportal.rs

#BEMUS

#Viva mjuz

#koncert